digitale jurk

taus makhacheva
alternatieve opening
digitale jurk

digitale jurk

taus makhacheva

Omdat een fysieke opening vanwege de maatregelen onmogelijk is, ontwikkelde Taus Makhacheva met ontwerper Panika Derevya en filmmaker Alexandra Pustynnova een digitale jurk.

De kunstenaar, nu in Moskou, zal die jurk dragen op de originele openingsdatum van haar tentoonstelling in Leeuwarden. Dit digitale werk is tegelijkertijd een jurk als object, een jurk als museum en een jurk waar men simpelweg ‘instapt’. Elk element van de jurk, ontworpen als appliqué of als onderdeel van de structuur, verwijst naar het oeuvre van Makhacheva en naar de werken die op de tentoonstelling worden getoond. Een video waarin de jurk zich ontvouwt is gelanceerd op zaterdag 27 maart en is nu hier te bekijken.

 

vernissage ensemble

Director: Alexandra Pustynnova
Costume design: Panika Derevya
Production: Anzhelika Baryshnikova
Text: Lesia Prokopenko
3D design: Alexander Oreshin
Motion design: Alan Tandelov
Sound design: Aleksander Khokhlov, Denis Dronov
Subtitles: Alexandra Pustynnova
Text editor: Ben Wheeler
Narrator: Taus Makhacheva
Translation: Еlena Koetnaja

 

*describing museum technical team possibilities, coordinator of exhibition construction Daniël Hoogterp during work zoom 28 July 2020.

 

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds (het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed).

Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Provincie Fryslân, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Gemeente Leeuwarden, de BankGiro Loterij en de Ir. Abe Bonnema Stichting.

 

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid