word lid

steun het museum
ontdek de voordelen
word lid

word lid van de alma-tadema kring

en draag bij aan de schatkamer van friesland

lid worden

Wilt u bijdragen aan de tentoonstellingen van het Fries Museum en nieuwe aankopen en bijzondere projecten mogelijk maken? Dan heten wij u van harte welkom bij de Alma-Tadema kring! Voor een minimale bijdrage van € 1000,- per jaar kunt u toetreden tot de exclusieve Alma-Tadema kring van het Fries Museum. Hiermee stelt u ons in staat onze verzameling kunst en erfgoed verder uit te breiden en de schatkamer van Friesland te verrijken. Als lid profiteert u van exclusieve voordelen.

voordelen

Als lid ontvangt u:

  • altijd gratis toegang tot het museum
  • uitnodigingen voor openingen van nieuwe tentoonstellingen
  • gratis tentoonstellingspublicaties
  • een lidmaatschap op naam voor twee personen
  • een jaarlijkse uitnodiging voor twee personen voor een diner in het museum
  • uitnodigingen voor exclusieve evenementen
  • belastingvoordeel over uw schenking

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Liesbeth van Keimpema via email l.vankeimpema@friesmuseum.nl of 058 205 00 48.

Met uw bijdrage maakt u de verrijking van onze collectie mogelijk.
Met uw bijdrage maakt u de verrijking van onze collectie mogelijk.

De nieuwe vriendenclub is vernoemd naar kunstenaar Lourens Alma-Tadema (1836-1912). Tadema wordt geboren in Dronryp, studeert aan de kunstacademie van Antwerpen en vertrekt uiteindelijk naar Engeland. Daar valt zijn werk zeer in de smaak, evenals in Amerika. Als geen ander weet hij scènes uit de klassieke oudheid tot leven te brengen. Zijn roem is ongekend en hij wordt zelfs geridderd, waarna de schilder als Sir Lawrence Alma-Tadema door het leven gaat. Zijn verleidelijke Romeinse vrouwen en dromerige vergezichten vormen later dé inspiratie voor enkele spektakelfilms uit Hollywood. Onder andere dankzij schenkingen van de schilder zelf en zijn dochters, beschikt het Fries Museum over de grootste Alma-Tadema collectie van Nederland.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid