plan je bezoek

bezoekinfo
welkom in het fries museum
plan je bezoek

welkom in het fries museum

bezoekinfo

koop tickets

Welkom in het Fries Museum, een dynamisch museum in het hart van de bruisende stad Leeuwarden. Stap binnen in het moderne gebouw en laat je inspireren door je favoriete verhalen of kunstwerk.

openingstijden

Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Bijzondere openingsdagen: Tweede paas- en pinksterdag en tweede kerstdag
Gesloten: Nieuwjaarsdag, Koningsdag en eerste kerstdag

te zien en te doen

Laat je inspireren door de prachtigste kunstwerken van Friese meesters als Sir Lawrence Alma-Tadema, Gerrit Benner en Wybrand de Geest. Laat je meevoeren met de spannende verhalen van Grutte Pier, Mata Hari en de Vikingen. Ontdek hoe het opmerkelijke landschap door de jaren heen gevormd is en nog steeds in ontwikkeling is.

Het Fries Verzetsmuseum is onderdeel van het Fries Museum. Hier ontmoet je de bewoners van Friesland in de jaren 1940-1945. Friezen en niet-Friezen vertellen hoe zij de oorlog op het platteland in Friesland beleefden.

fries museum voor iedereen

Het Fries Museum is er voor iedereen. Of je nu een ervaren kunstkenner bent of nog nooit in een museum bent geweest, Fries of niet Fries, geschiedenis- of kunstliefhebber, jong of oud: het is onze missie om iedereen zich bij ons thuis te laten voelen.

route

Het Fries Museum is gevestigd op het Wilhelminaplein 92 in Leeuwarden. Het museum bevindt zich in het centrum van Leeuwarden op 5 minuten loopafstand van het trein- en busstation. Klik hier voor meer informatie over de route.

slieker film

Bezoek ook Slieker Film, het filmtheater dat gevestigd is in het Fries Museum. De bijzondere programmering zorgt gegarandeerd voor een leuke avond uit. Klik hier voor meer informatie over Slieker Film

Bekijk het aanbod van Slieker Film hier.

café thús

Kom lunchen of borrelen in het leukste museumcafé van Friesland! Midden in het centrum met uitzicht op het prachtige Wilhelminaplein geniet je van gerechten met duurzame Friese streekproducten, zorgvuldig bereid door onze Chef Johan. Je kunt het café zonder museumkaartje bezoeken. Klik hier voor de menukaart en meer informatie over Café Thús.

ontdek leeuwarden

Maak van je bezoek aan het Fries Museum een citytrip en ontdek wat Leeuwarden nog meer te bieden heeft. Bij deze accommodaties boek je een arrangement met toegang tot het Fries Museum. Klik op de card hieronder voor meer informatie.

evenementen en verhuur

Voor elk evenement vindt u een geschikte zaal met genoeg ruimte in het prachtige nieuwe gebouw van het Fries Museum. Omringd door de kunst en geschiedenis van Friesland genieten u en uw gasten van een persoonlijke ontvangst. Klik op de card hieronder voor meer informatie.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid