beeldend

examenrondleiding
voortgezet onderwijs
beeldend

examenrondleidingen beeldend

voortgezet onderwijs

aan de slag met echte kunstwerken in het museum

Er gaat niets boven een voorbereiding op het eindexamen dan met echte kunstwerken werken. Lesstof komt tot leven en leerlingen worden enthousiast.
Om voor elke examengroep dit programma zo goed mogelijk te verzorgen, neemt een museumdocent voorafgaand aan het bezoek uw wensen door. Op die manier sluit het programma aan bij het niveau van uw leerlingen en bij de fase van voorbereiding op het examen in uw klas. Afhankelijk van het thema dat centraal staat of de periodes die behandeld worden, passen we de rondleiding aan.
Leerlingen verbreden hun kennis over kunst en verbeteren hun vaardigheden, zoals het beschrijven, analyseren en interpreteren van kunstwerken en het oefenen met de termen voorstelling en vormgeving. We combineren kunstwerken uit de vaste collectie in Ferhaal fan Fryslân met één van de tijdelijke tentoonstellingen hedendaagse of oude kunst, zoals Kate & Christoffel Bisschop en Seeds of Memory en koppelen die aan thema’s als natuur, tijd, voorbeeldig, identiteit, herkenning en vervreemding.
Kijkplezier en ruimte voor eigen interpretatie vinden we erg belangrijk, daarom werken we met aansprekende en afwisselende werkvormen.

Meer weten over alle actuele tentoonstellingen? Kijk dan hier.

Na binnenkomst splitsen we de groep in tweeën, als de groep uit meer dan 15 leerlingen bestaat. Houdt u daar alvast rekening mee?
Dit programma is zowel voor voorexamengroepen als examengroepen geschikt, omdat we het op maat verzorgen.

doelgroep

vmbo, havo, vwo (voor-)examenklassen

werkvormen kijken, onderzoeken, interpreteren, discussiëren, reflecteren, mening vormen, samenwerken, verwoorden, verbeelden
leergebieden kunst beeldend en kunst algemeen
lengte programma 90 minuten museumbezoek

 

Kijk voor praktische zaken over boekingen hier.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid