voor de hele familie

voor de hele familie

Een perfect dagje uit met de hele familie beleef je in het Fries Museum. Wist je dat entree gratis is voor jongeren t/m 17 jaar? Én dat je bij de balie een familieroute of speurtocht mee kan krijgen met allerlei uitdagende, leuke en spannende doe- en denkopdrachten?
Elke zondag is een bezoek extra leuk met de Zondag Doe-dag. Dan zijn er laagdrempelige aanschuif-familieworkshops in de hal. Geïnspireerd door de mooiste tentoonstellingen, schilderijen of voorwerpen ga je met z'n allen aan de slag*.

 

Onderwijsprogramma Theatervoorstelling
Onderwijsprogramma Theatervoorstelling
Foto door Ruben van Vliet
Foto door Ruben van Vliet

familietentoonstelling

Niet alleen de geschiedenisliefhebber kan zijn hart ophalen, Vrijheid, Vetes, Vagevuur is ook bij uitstek geschikt voor een uitje met het hele gezin. Kinderen van 8 tot 12 jaar oud mogen met een schatkaart zelfstandig op ontdekkingstocht door de tentoonstelling. Achter luikjes, in laadjes en op andere 'verborgen' plekken ontdekken ze de verdwenen wereld van de middeleeuwen op hun eigen manier: hoe zwaar is een maliënkolder? Hoe leerden monniken schrijven? En waarom schoor Wybe van Grovestins (Skerne Wiebe) zijn halve hoofd kaal? Aan het eind mogen ze naar huis met een heuse Friese muntfibula.

night at the museum

Tijdens de Coole Kidsnacht 2022 verandert het museum in een feestelijk festivalterrein voor de hele familie. Ontmoet fabeldieren, troubadours, een jonkvrouw of een nar en leer zwaardvechten! Met een extra lekker – maar ongezond – diner in kindercafé de Doorzakkertjes. Deze avond is extra leuk voor families met kinderen van acht t/m twaalf jaar.

*De workshoptafel grenst aan Café Thùs, daar haal je de lekkerste Friese speciaalbieren, een fris wijntje of de beste muntthee met oranjekoek.

Kijk voor de meest actuele informatie - ook wat betreft de coronamaatregelen- op de pagina's van de activiteiten zelf:

museumkids

In de rol van museuminspecteur is een bezoek aan het Fries Museum voor kinderen t/m 12 jaar extra spannend! Maak notities tijdens je bezoek en laat je inspectie achter op museumkids.nl.

Foto door Ruben van Vliet
Foto door Ruben van Vliet
Foto door Ruben van Vliet
Foto door Ruben van Vliet
© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid