inspiratie

kom cultuur snuiven!
studentenkorting
inspiratie

studenten

kom langs en ontdek

koop tickets

Wist je al dat je als student korting krijgt? Je betaalt dan maar de helft van een reguliere ticket! Jonger dan 18? Dan is entree gratis.

Fotograferen in het museum? Dat mag! Tag ons @friesmuseum
Fotograferen in het museum? Dat mag! Tag ons @friesmuseum

tips

archeologie, klimaat én kunst

Herontdek de middeleeuwen in Vrijheid, Vetes, Vagevuur, raak met elkaar in gesprek over de klimaatcrisis in Fertile Grounds of laat je inspireren door verse (internationale) hedendaagse kunst op de derde verdieping. Daar is vanaf zaterdag 11 maart een solo-expo van de indrukwekkende Katja Novitskova te zien en vanaf 15 april de tentoonstelling Seeds of Memory, een groepstentoonstelling waarbij de kunstenaars sporen van het verleden gebruiken voor het vertellen van verhalen. 

lezingen, rondleidingen en evenementen

Liever iets actiefs doen? Doe mee aan een workshop, schuif aan bij een lezing of snuif letterlijk cultuur met de geurrondleiding. Alle activiteiten zie je bij onze agenda, schrijf je in voor de nieuwsbrief (onderaan deze pagina) om als eerste op de hoogte te zijn van de grootste activiteiten, bijvoorbeeld gratis openingen of MuseumNacht.

zoek je een stage?

Kom stagelopen bij de grootste culturele instelling in Fryslân! Het Fries Museum biedt een unieke kans om een meeloop- of afstudeerstage te volgen in de kunst- en culturele sector. Je kunt hierbij denken aan een stage op het gebied van marketing & communicatie, educatie, collectiebeheer, etc. Voor vragen of het insturen van een sollicitatie kun je terecht bij Human Resources: humanresources@friesmuseum.nl.

-
-

workshops

rondleidingen

colleges

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid