altijd kunst!

kijk je rijk
altijd kunst!

altijd kunst!

Overal en altijd is in het museum kunst te zien. Oud en modern, groot en klein, veelkleurig of bescheiden, door kunstenaars gemaakt om je een bijzondere blik op de wereld te geven. Tijdens het museumbezoek kijken de leerlingen zich rijk en ontdekken dat iedereen anders kijkt  De vele verschillende kunstwerken nodigen uit om verbanden te leggen met hun eigen belevingswereld. Allerlei nieuwe begrippen krijgen een plekje. Intensief kijken, beleven en vrij associëren geeft de kinderen een schat aan nieuwe begrippen en een weidse blik op de wereld om hen heen.

 

Doelgroep PO groep 1 t/m 8
Werkvormen kijken, vertellen, bewegen, tekenen, onderzoeken, samenwerken
Leergebieden Nederlands & kunstzinnige oriëntatie
Kerndoelen 12 & 54 t/m 56
Lengte 1 of 2 lessen op school en een museumbezoek van 60-75 minuten in combinatie met aansluitende activiteit in het atelier: 120 minuten

 

thema

Bent u met een thema als beweging, kleur o.i,d. bezig in de klas, meldt u dat dan bij de boeking, Wij maken graag een programma op maat. 

 

TIP: De aflevering 'Wat de boer net ken' van SKIK (SkoalTV Omrop Fryslan) is een mooie voorbereiding op het museumbezoek! Doet bezoekt het Fries Museum, ontdekt van alles over Benner en het kinderdirectieteam van het Fries Museum kijkt rond op de tentooonstelling Horizonnen. Klik op deze link.

 

Kijk voor praktische zaken over boekingen hier.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid