warming up

circulaire economie
tenant of culture
warming up

artistieke repair shop

warming up x fries museum

Kunstenaars Machiel Braaksma, Jamila Faber, Ellen Mandemaker en B.C. Epker staan afwisselend vier weken lang voor je klaar bij de entree van het museum om kapotte spullen te repareren. Wát er precies gerepareerd wordt bepaalt de kunstenaar zelf. Breng je kapotte spullen langs en haal ze na een week weer op!

‘De Artistieke Repair Shop is een winkel waarin kunstenaars in deze tijd hun ondernemerschap kunnen laten zien. Bij Warming Up denken we continu na over hoe we de nieuwe toekomst willen vormgeven en dit is een mooie manier om circulaire economie handen en voeten geven, van wegwerpcultuur naar upcycling,’ aldus Matthea de Jong van Warming Up. ‘Kunst is er in alle soorten, maten en tarieven, dat maakt dit ook zo leuk. In onze shop in Amsterdam deden onder andere Tinkebell en Bas Kosters mee, het was een groot succes.’  

Het Fries Museum heeft veel affiniteit met het onderwerp van de repairshop. Met de eerste editie worden de laatste weken van Tenant of Culture ingeluid. In de tentoonstelling neemt Hendrickje Schimmel stelling tegen de verspilling in de mode-industrie. Alles wat kapot is, zou je kunnen repareren, is het motto van de kunstenaar. De tentoonstelling is een bonte verzameling van ge-upcycelde kledingstukken.

De Artistieke Repair Shop is een initiatief van Warming Up - een landelijk cultureel programma over het klimaat - en het Fries Museum.

Datum: zaterdag 29 augustus, 5, 12 en 19 september
Tijd: 
inlevermoment: 11.00 tot 13.00 uur
ophaalmoment: 13:30 tot 15:30
Locatie: Bij de entree van het Fries Museum
Prijs: Zie kunstenaar

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid