warming up

circulaire economie
tenant of culture
warming up

ellen mandemaker

artistieke repair shop

Zaterdag 12 september is fotografe en kunstenaar Ellen Mandemaker te vinden in de Artistieke Repair Shop. Zij heeft een fascinatie voor kleine objecten. En met aardappels, die fotografeert ze in al hun gedaantes. Ellen gunt objecten erg graag een tweede leven: ‘Zo’n project draagt bij aan het bewustzijn over hoe makkelijk we spullen weggooien. Tegelijkertijd is het ook een hele spannende samenwerking tussen de kunstenaar en de mensen die spullen komen brengen én gelijk ook koper zijn van die spullen die ze zelf brengen. Ik ben ook heel benieuwd naar de verhalen waarom mensen juist díe spullen brengen. Het is een mooie manier om kunst laagdrempelig te maken, en dat vind ik heel goed.’

Ellen Mandemaker
Ellen Mandemaker

Het publiek kan kapotte spullen langsbrengen, om ze na een week weer op te halen. Ellen Mandemaker is afgestudeerd Rietveldacademie Amsterdam. Ze bouwt in haar studio settings op om die vervolgens te fotograferen. Ze maakt composities met objecten, zet in intieme settings een heldere en overzichtelijke miniatuurwereld neer of maakt met gezeefdrukte vellen papier
een abstract werkelijkheid. Ze maakt stapelingen en beelden, maar ook poppetjes van klei die dan weer in haar werk figureren. Heeft een liefde voor objecten, als ze maar niet te groot zijn.
Ellen Mandemaker exposeerde o.a. in FOAM en Unseen Amsterdam en werkt in opdracht voor verschillende dagbladen en tijdschriften.

wat kun je ter reparatie langsbrengen?
Ellen Mandemaker nodigt je uit om allerhande kapotte spulletjes bij haar in de shop te brengen.
Dat kan van alles zijn, speelgoed, gebruiksvoorwerpen, serviesgoed, elektronica, bedenkt het maar. Je mag één voorwerp brengen of meerdere, als het in totaal maar niet groter/langer is dan 30 centimeter. Door een aanpassing, een samenvoeging of een ingreep transformeert zij de kapotte spullen naar een kunstobject.

reparatietarieven
small 25 euro
medium 50 euro
large 75 euro

inlever- en ophaalmoment
inlevermoment: zaterdag 12 september, 11.00 tot 13.00 uur
ophaalmoment: zaterdag 19 september 13:30 tot 15:30

De Artistieke Repair Shop is een initiatief van Warming Up - een landelijk cultureel programma over het klimaat - en het Fries Museum.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid