warming up

circulaire economie
tenant of culture
warming up

jamila faber

artistieke repair shop

Jamila Faber (al een paar jaar 21) is muzikant, schrijver en kunstenaar. Ze is de liefdesbaby van Maya Angelou, Tim Burton, Taylor Swift en Spinvis (het is een heel moderne gezinsvorm). Jamila mengt catchy pop met lekkere hiphopbeats, doet er een scheut absurdisme, alledaags lijden en klein geluk bij. Het is bravoure, een ontsnappingspoging, een regenachtige dag en er maar gewoon wat van proberen te maken. Ze maakt muziek onder de namen Faeniks en Jamila Faber. In 2017 en 2018 was ze stadskunstenaar van Leeuwarden. Jamila streeft met de reparaties naar venstertjes naar andere wereldjes waar verwondering, lieflijk absurdisme en (bij vlagen duistere) humor de boventoon voeren.

Jamila Faber
Jamila Faber

Zaterdag 5 september bestiert kunstenaar Jamila Faber de Artistieke Repair Shop. Haar werk focust zich vaak op het kleine, het menselijke. Met onder andere liedjes en gedichten probeert ze het rommelige leven en de wirwar van het mens te vangen, te begrijpen en mensen een steuntje in de rug te geven. Vanuit die visie gaat ze aan de slag met wat mensen komen brengen. Ze wil mensen een klein lichtje geven dat donkere dagen kan verlichten. Wie wil dat nou niet? Het publiek kan kapotte spullen brengen, om ze na een week weer op te halen.

wat kun je ter reparatie langsbrengen?
Jamila Faber nodigt je uit om boeken, papier, speelgoed, beeldjes, kleding, textiel (kussenhoezen, plaids, et cetera), knuffels, en andere spullen die een oppepper kunnen gebruiken bij haar in de shop te brengen.

reparatietarieven
heel klein: €20
klein: €35
middel: €50
middelgroot: €65
groot €80

inlever- en ophaalmoment
inlevermoment: zaterdag 5 september, 11.00 tot 13.00 uur
ophaalmoment: zaterdag 12 september 13:30 tot 15:30

De Artistieke Repair Shop is een initiatief van Warming Up - een landelijk cultureel programma over het klimaat - en het Fries Museum.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid