warming up

circulaire economie
tenant of culture
warming up

machiel braaksma

artistieke repair shop

"Dit project is aangenaam spannend. Je gaat als een soort Houdini de problemen tackelen, of als een pingponger: het probleem vliegt op je af en dat dien je van repliek door het gevat te retourneren."

Machiel Braaksma
Machiel Braaksma

Zaterdag 29 augustus trapt beeldend kunstenaar Machiel Braaksma af als eerste kunstenaar van de Artistieke Repair Shop in Leeuwarden. Hij plukt dingen uit het dagelijks leven, monteert ze opnieuw en schept met het nieuwe beeld dat ontstaat situaties die hilarisch, ontroerend, verwarrend of relativerend zijn. Het publiek kan kapotte spullen brengen, om ze na een week weer op te halen.

Het werk van Machiel Braaksma heeft een licht Dadaïstische inslag. Door middel van associaties legt hij allerlei verbanden tussen zaken die normaal gesproken weinig met elkaar te maken hebben. Dit vertaalt zich in beelden, collages, teksten en performances.

Meedoen aan deze artistieke winkel is op zijn lijf geschreven: ‘Je onttrekt en benadrukt een kant van het voorwerp welke nooit zichtbaar is geweest. Of je maakt juist een koppeling waardoor alles plotseling een hele andere kant uit gaat wandelen. Dat dit kan uitmonden in een boemerangeffect vind ik mooi. De hoge verwachtingen kunnen omgekeerd terugkomen wanneer men het werk op komt halen, maar andersom ook natuurlijk: ‘wat zal dit worden', gevolgd door 'Ooooh!'. In beide schuilt iets zuivers: het verenigen met een andere uiterste kant, wat bijna onontkoombaar lijkt.
Ik laat het publiek en mezelf door de associatiestroom - wat het aangebodene automatisch op gaat wekken - graag verrassen.’

wat kun je ter reparatie langsbrengen?
Machiel Braaksma nodigt je uit om allerhande kapotte spullen bij hem in de shop te brengen. De spullen kunnen in verband met vervoer helaas niet groter zijn dan plusminus een halve meter bij een halve meter, over grotere spullen moet overlegd worden.  

reparatietarieven
small 25 euro
medium 50 euro
large 75 euro

inlever- en ophaalmoment
inlevermoment: zaterdag 29 augustus, 11.00 tot 13.00 uur
ophaalmoment: zaterdag 5 september 13:30 tot 15:30

De Artistieke Repair Shop is een initiatief van Warming Up - een landelijk cultureel programma over het klimaat - en het Fries Museum.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid