warming up

circulaire economie
tenant of culture
warming up

b.c. epker

artistieke repair shop

Zaterdag 19 september is de Artistieke Repair Shop het domein van beeldend kunstenaar B.C. Epker. Het publiek mag afbeeldingen en een korte omschrijving van het probleemgeval bij hem brengen. Hij maakt tekeningen en grafiek. Zijn motto: bewegen is de ene ruimte naar de andere van wegen voorzien. Hoe gaat hij de spullen repareren? Welke nieuwe dimensie geeft hij ze mee?

B.C. Epker
B.C. Epker

Het publiek kan kapotte spullen brengen, om ze na een week weer op te halen. B.C. Epker zet vastgelopen zaken weer in beweging. Hij laat angsten en fascinaties (die immobiliseren), patronen en regels (die inkaderen), maskers en profielen (die gestold zijn) en vooringenomenheid (die het zicht op de werkelijkheid belemmert) – paren met het onverwachte en het radicaal andere. Ook incarneert hij zaken die in de lucht hangen, die potentie hebben en nieuwe betekenissen genereren. Want een kunstwerk kan ons – net als de liefde, de politiek, of de wetenschap – vervoeren en in beweging brengen! Een goed kunstwerk 'werkt'! Dat belooft wat voor de bezoekers van zijn repair shop op 19 september!

wat kun je ter reparatie langsbrengen?
B.C. Epker nodigt je uit om één of enkele afbeeldingen van 'het probleemgeval' en korte beschrijving bij hem in de shop te brengen. • een afbeelding van iets dat (of iemand die) je boeit of de aandacht gevangenhoudt
• een afbeelding van iets dat (of iemand die) je doet verstijven of (aan)grijpt
• een afbeelding van iets dat (of iemand die) onbeweeglijk -, gebroken -, verstoft -, vastgeroest -, bijna uit het zicht verdwenen of vergeten is.
• een afbeelding van iets waarvan (of iemand van wie) de bedrading niet werkt, of waarmee de relatie verbroken is
• een afbeelding van een favoriete (idyllische/arcadische) plek, waarnaar de weg terug is opgebroken... De afbeelding kan aangeleverd worden op papier, als een print of foto, of als jpg op een usb-stick of mailen naar hyperionverlag@xs4all.nl

reparatietarieven
techniek: customized Riso-print
Afhankelijk van formaat (A3 of A4) en aantal gebruikte kleuren. a4 z/w € 50,-
color € 100,-
a3 z/w € 100,-
color € 160,-

inlever- en ophaalmoment
inlevermoment: zaterdag 19 september, 11.00 tot 13.00 uur
ophaalmoment: onderling afgestemd met deelnemers van B.C. Epker's Artistieke Repair Shop

De Artistieke Repair Shop is een initiatief van Warming Up - een landelijk cultureel programma over het klimaat - en het Fries Museum.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid