Conservator Aziatische keramiek

Vacature
32 uur per week
Conservator Aziatische keramiek

vacature: conservator aziatische keramiek

bij het princessehof, voor 32 uur per week

Wij zoeken een innovatieve conservator die creatief, voortvarend en zorgvuldig invulling geeft aan ons ambitieuze en herkenbare tentoonstellingsprogramma en daarnaast het collectiebeleid uitvoert en uitdraagt voor de collectie Aziatische keramiek.

wie zoeken wij
Je bent een creatieve en enthousiaste professional en specialist met uitstekende inhoudelijke kennis en ervaring op het vakgebied van Aziatische keramiek. Je hebt een voor de functie relevante academische opleiding en een nationaal en internationaal netwerk. Ook ben je goed op de hoogte van de ontwikkelingen en de belangrijke collecties op dit vakgebied. Op basis daarvan ben je goed in staat om voorstellen te doen voor versterking van de collectie.

Als conservator ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke informatie over de collectie en haar context. Je levert een belangrijke bijdrage aan een actuele, vernieuwende, impactrijke programmering van tentoonstellingen in het Princessehof. Je kunt je ideeën daarover goed omzetten in voorstellen voor tentoonstellingen. Daarbij kun je zowel vanuit de visie van het museum als de behoeften van de bezoekers denken, waarbij je vanzelfsprekend rekening houdt met actuele maatschappelijke thema’s. Ook heb je ervaring in het uitwerken van die voorstellen tot publieksgerichte resultaten in goede samenwerking binnen een projectteam.

Je hebt ervaring met het beheren van een museumcollectie en ontsluiten daarvan in een collectieregistratiesysteem. Ook ben je goed in staat om de kennis over de collectie verder te ontwikkelen en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Je ziet het als een uitdaging om vanuit jouw functie als conservator bij te dragen aan de positieve beleving van de bezoekers (fysiek en virtueel) van het museum door lezingen, publicaties en digitale presentaties en het beantwoorden van vragen vanuit het publiek.

Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels.

organisatie
Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een organisatie van twee zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan.

Het Fries Museum biedt met zijn grote en gevarieerde collectie een spiegel naar het verleden en perspectieven op de  toekomst. Het museum is de schatkamer voor erfgoed en beeldende kunst in Friesland en trekt, verbindt en inspireert zowel bewoners als nationale bezoekers, met in het Fries Verzetsmuseum bijzondere aandacht voor de Tweede Wereldoorlog.

Het Princessehof is het nationale keramiekmuseum en het enige rijksmuseum in Noord-Nederland, gevestigd in een 18de eeuws stadspaleis, tevens het geboortehuis van M.C. Escher. Keramiekmuseum Princessehof verbindt de werelden van Oost en West en vroeger en nu aan de hand van keramiek. Het brengt cultuurliefhebbers in contact met de hoogwaardige collectie en biedt verdieping door toonaangevende contextualisering. Het museum ontwikkelt deze collectie actief, ook als inspiratiebron voor nieuwe generaties makers.

De organisatie van de musea bestaat uit 70 medewerkers met een gezamenlijke omvang van 55 fte, verdeeld over 6 afdelingen (Collecties, Publiek & Presentaties, Facilitaire Zaken, Directie, Finance & Control en Human Resources). Zij werken samen met ruim 160 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd.

wij bieden

  • een uitdagende baan voor 32 uur per week;
  • een salaris afhankelijk van kennis en ervaring volgens de salarisschalen van de Museum cao, maximaal € 4.622,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
  • een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.


Wij volgen de Museum cao. Uitzondering daarop is het pensioenfonds: Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof zijn aangesloten bij het ABP.

solliciteren
Ben jij onze conservator Aziatische keramiek? Stuur dan uiterlijk 15 juni 2022 je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per email ter attentie van Jos Taekema naar vacature@princessehof.nl onder vermelding van ‘vacature conservator Aziatische keramiek’.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jos Taekema (hoofd Collecties), tel.nr. 058-2050078, email j.taekema@princessehof.nl

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 22 juni 2022
Vervolggesprekken vinden plaats op 28 juni en 30 juni 2022.

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een inclusieve organisatie die open staat voor alle groepen in de samenleving. Vanuit ons personeelsbeleid willen we bijdragen aan een arbeidsmarkt waarin iedereen gelijke kansen heeft en waarin geen ruimte is voor discriminatie. We verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis en selecteren onze medewerkers op basis van kwaliteiten.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid