vacature

depotbeheerder
32 uur per week
vacature

Wij zoeken per direct een Depotbeheerder Kolleksjesintrum Fryslân voor 32 uur per week

wie zoeken wij

In de functie van depotbeheerder ben je verantwoordelijk voor onverstoord gebruik van het depot en de gemeenschappelijke faciliteiten daarin. Je bewaakt de procedures met betrekking tot gebruik en beveiliging van het gebouw en houdt toezicht op het juist functioneren van de installaties. Je bewaakt de kwaliteitseisen met betrekking tot standplaatsadminstratie en schoonheid van de ruimtes en de ingebrachte objecten.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor de beveiliging en de coördinator Huisvesting en voert geregeld overleg met de collectiebeheerders van de  partners in het Kolleksjesintrum Fryslân (KSF). Je bewaakt de planningen voor het gebruik van werkruimten en gemeenschappelijke voorzieningen en zorgt voor voldoende bevoorrading van materialen ten behoeve van het collectiebeheer.

Je brengt periodiek verslag uit met betrekking tot het gebruik van het depot en de gemeenschappelijke voorzieningen aan de respectievelijke collectiebeheerders en het hoofd Collecties Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof en doet voorstellen voor verbetering. Je geeft aan bezoekers die zijn aangemeld via de instellingen voorlichting over het functioneren van het gebouw. 

Daarnaast voer je op verzoek van de collectiebeheerders werkzaamheden uit rond het gebruik van de collecties, zoals ontvangst en afgifte van objecten, het doen van aanwezigheids- en conditiechecks, orderpicking, inpakken en uitpakken en digitaliseren.

functie-eisen:

 • Een opleiding op MBO denk- en werkniveau 4 op het gebied van beheer en behoud van museumcollecties;
 • Gedegen kennis en ervaring met collectieregistratiesystemen;
 • Meerjarige ervaring in relevante functies
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Beheersing van de Engelse taal op gemiddeld niveau
 • Beheersing van het Fries of de bereidheid om de Friese taal eigen te maken
 • In het bezit van een heftruckcertificaat of bereid zijn het te halen
 • In het bezit van een BHV-certificaat of bereid zijn het te halen
 • In het bezit van een rijbewijs.

competenties:

 • Je kunt goed plannen en organiseren.
 • Je kunt goed samenwerken en bent communicatief heel vaardig.
 • Je bent enthousiasmerend naar anderen en kunt goed richting en sturing geven.
 • Je bent besluitvaardig en oplossings- en resultaatgericht.

organisatie

In Leeuwarden is sinds 2016 het collectiecentrum: het Kolleksjesintrum Fryslân, in gebruik. In dit gebouw hebben zes culturele instellingen hun collecties ondergebracht. Het gaat om een deel van de boekencollectie van Tresoar en de collecties van het Fries Museum, het Fries Scheepvaart Museum het Natuurmuseum Fryslân, het Fries Landbouwmuseum en het Keramiekmuseum Princessehof. Het Kolleksjesintrum is een zeer bijzonder gebouw. Het is het eerste depotgebouw in Nederland dat is gebouwd volgens het ‘Denemarken’ principe, zodat het extreem duurzaam is. Om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de depotruimte zijn de collecties niet per instelling bij elkaar opgeborgen, maar zijn ze geordend op formaat van de objecten. De zes instellingen werken daarom in nauwe afstemming met elkaar samen. Om de samenwerking blijvend soepel te laten verlopen zoeken wij voor 32 uur per week een Depotbeheerder Kolleksjesintrum Fryslân. Je treedt in dienst van de Stichting Fries Museum en rapporteert aan het Hoofd Collecties Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof.

wij bieden

Een aanstelling bij de Stichting Het Fries Museum in een interessante en uitdagende functie voor 32 uur per week voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, volgens de salarisschalen van de Museum cao, maximaal € 3.080,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan uiterlijk 2 januari 2022 jouw sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per email naar vacature@friesmuseum.nl onder vermelding van ‘vacature Depotbeheerder KSF.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer Jos Taekema (hoofd Collecties), J.Taekema@friesmuseum.nl, tel. 058-2050078 of Dirk Boomsma (Teamleider Behoud Beheer en Kennismanagement) D.Boomsmsa@friesmuseum.nl tel. 058-2050087.

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 10 januari 2022. De vervolggesprekken vinden plaats op 17 januari en op 20 januari 2022.

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een inclusieve organisatie die open staat voor alle groepen in de samenleving. Vanuit ons personeelsbeleid willen we bijdragen aan een arbeidsmarkt waarin iedereen gelijke kansen heeft en waarin geen ruimte is voor discriminatie. We verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis en selecteren onze medewerkers op basis van kwaliteiten.

Zie ook www.princessehof.nl en www.friesmuseum.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid