college

conservator
anne-marie segeren
college

Wat maakt een portret zo bijzonder? Junior conservator Anne-Marie Segeren neemt je mee in de wijde wereld van de portretkunst. Van de lange geschiedenis van het portretgenre tot de verschillende manieren van uitvoering. Aan de hand van dwarsverbanden tussen de werken en hun verhalen leer je op een andere manier kijken naar de kunst van het portret. Ook aan bod komt de samenwerking met de National Portrait Gallery in Londen, de thema's in de tentoonstelling en waarom Icons perfect past in het Fries Museum. 
datum: zondag 7 november van 11:30 tot 12:30 uur
locatie: theaterzaal in het Fries Museum
prijs:  5 euro per persoon
bestel je ticket

let op: coronatoegangsbewijs verplicht.
Goed voorbereid op pad? Kijk bij onze CoronaCheck FAQ.

zaalfoto uit icons. foto door ruben van vliet
zaalfoto uit icons. foto door ruben van vliet

over anne-marie segeren

Anne-Marie Segeren studeerde Kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en studeerde cum laude af met een masterscriptie over het schilderij The Shop Girl (1883-1885) van James Tissot. Na haar afstuderen werkte ze in Huis Van Gijn en het Dordrechts Museum mee aan de dubbeltentoonstelling Slow Fashion en de bijbehorende publicatie over de modecollectie van Huis Van Gijn. Hierna startte ze als junior conservator toegepaste kunst en textiel in het Fries Museum voor de tentoonstelling en publicatie Haute Bordure. Sinds maart 2021 is ze in het Fries Museum werkzaam als junior conservator oude kunst.

anne-marie segeren
anne-marie segeren

Wij willen graag dat iedereen die het wil, ongeacht je persoonlijke situatie, mee kan doen met onze activiteiten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een gereduceerd tickettarief of ben je benieuwd of een activiteit ook aansluit bij je zorgbehoefte? Neem dan contact met ons op via activiteiten@friesmuseum.nl

Ben je doof of slechthorend? Wij schakelen graag een NGT-tolk voor je in.
Mail dan uiterlijk twee weken voor de start van het programma naar activiteiten@friesmuseum.nl

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid