buiten schilderen

à la campagne
buiten schilderen

Treed in de voetsporen van de impressionisten en ervaar het buiten schilderen in deze masterclass en-plein-air schilderen. Kunstenaars Christiaan Kuitwaard en Margreet Boonstra nemen je in een reeks van zes sessies mee naar verschillende locaties in de buurt van Leeuwarden. Daar leren ze je de fijne kneepjes van het vangen van een landschap in een schilderij.

Dankzij de uitvinding van de verftube en een inklapbaar schildersezel konden 19de -eeuwse schilders hun atelier uitstappen om buiten het landschap weer te geven zoals ze het aantroffen. Ze schilderden het spel van zonlicht door de bladeren en schetsten de meest prachtige wolkenluchten. Speciaal voor de tentoonstelling À la campagne nodigen we bezoekers uit om in de voetsporen van buitenschilders te treden.

Kaarten voor de gehele masterclass zijn uitverkocht. Ook de losse lessen zijn uitverkocht.
Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de vierdelige serie lessen door Christiaan Kuitwaard.

Let op: neem voor deze masterclass je eigen materiaal mee

Data Margreet Boonstra: zondag 17 april, zondag 24 april (uitverkocht)
Data Christiaan Kuitwaard: zondag 1 mei, zondag 8 mei, zondag 15 mei, zondag 22 mei (nog kaarten beschikbaar voor de vierdelige serie)
Tijd: 13.00-15.30 uur
Duur: 2,5 uur per workshop
Prijs: 166,50 euro per persoon voor de hele reeks van vier lessen (incl. koffie/thee, wat lekkers uit de picknickmand en entree museum)
Locatie: de locatie wordt 14 dagen voor aanvang van iedere les bekend gemaakt

Meld je hier aan door de eerste datum te selecteren (zondag 1 mei)

Deze masterclass is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met tekenen en schilderen.

Christiaan Kuitwaard
Christiaan Kuitwaard
Margreet Boonstra
Margreet Boonstra

Margreet Boonstra werd in 1967 in Drachten, Friesland geboren, Ze heeft haar kunstopleiding gevolgd aan Kunstacademie Minerva in de jaren ‘90. Sinds de academie is ze steeds meer ‘en plein air’ gaan schilderen. Naar de waarneming, met de kop in de wind en in olieverf op doek. De natuur als schilderthema uit te diepen was voor haar als buitenkind haast vanzelfsprekend maar is in deze digitale tijd ook van een bijzondere betekenis geworden. Het directe contact en de liefde voor de natuur en alle elementen is voor haar onmisbaar geworden in het maken van haar kunst. Margreet Boonstra wordt in Nederland tot de Noordelijke Realisten gerekend. Ze werkt overal in Europa en haar schilderijen worden getoond in galeries en musea in binnen-en buitenland en zijn in vele particuliere en bedrijfsverzamelingen opgenomen. Voor meer informatie kijk op de website: https://www.margreetboonstra.nl 

Christiaan Kuitwaard (1965) is schilder, tekenaar en aquarellist. Naast zijn serie White Box Paintings (stillevens) schildert hij in zijn atelier grote structuur/landschapschilderijen maar werkt ook vaak in de buitenlucht. Vorig jaar realiseerde hij samen met dichter Jan Kleefstra het boek Veldwerk – Over het verdwijnen van de biodiversiteit in de Friese natuur met daarin een 40-tal en plein-air geschilderde aquarellen. Zijn werk is opgenomen in collecties van het Fries Museum, Museum Belvédère, Museum MORE en het Drents Museum.

Wij willen graag dat iedereen die het wil, ongeacht je persoonlijke situatie, mee kan doen met onze activiteiten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een gereduceerd tickettarief of ben je benieuwd of een activiteit ook aansluit bij je zorgbehoefte? Neem dan contact met ons op via activiteiten@friesmuseum.nl

Ben je doof of slechthorend? Wij schakelen graag een NGT-tolk voor je in.
Mail dan uiterlijk twee weken voor de start van het programma naar activiteiten@friesmuseum.nl

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid