beeldmateriaal

bestel foto's van onze collectie
220.000 objecten
beeldmateriaal

bestel beeldmateriaal

foto van een object bestellen

Van veel objecten uit de collectie van het Fries Museum kan er beeldmateriaal besteld worden via dit formulier. Foto’s worden gratis uitgegeven voor alle doeleinden, mits de juiste vermelding wordt gebruikt.  

Er zijn een aantal uitzonderingen: 

  • (nog) niet bestaande foto’s: als er nog geen digitale high res foto's van het object aanwezig zijn, dan moeten die gemaakt. De kosten voor het laten maken van die foto's zijn €80 per object.
  • een nieuwe foto of bijzondere opstellingen en objectcombinaties De kosten voor het laten maken van nieuwe foto’s of een bijzondere opstelling en objectcombinaties zijn €80 per foto.
  • copyright in eigendom van de vervaardiger. Op sommige werken/afbeeldingen is auteursrecht van toepassing. De hoofdregel is dat het auteursrecht 70 jaar na overlijden van de kunstenaar vervalt: FAQ Archive - Pictoright. In het geval van auteursrecht moet degene die de afbeeldingen heeft besteld zelf achterhalen wie het auteursrecht bezit, daar toestemming vragen en de eventuele kosten daarvoor betalen. Pas met die toestemming kunnen wij de afbeelding uitgeven.

 

Lees hier de voorwaarden voor het bestellen van een foto. Voor de aanvraag is een object-/identificatienummer van het object nodig. Zoek hiervoor het object eerst op via onze collectiesite. We leveren de foto binnen twee weken, indien voorradig.  

vraag hier je beeldmateriaal aan

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid