de gazetteketet

vakantie in het fries museum
de gazetteketet

herfstvakantie: de gazetteketet

dinsdag 13 t/m vrijdag 16 oktober

jonge journalisten gezocht voor de gazetteketet

Ben je gek op verhalen? Heb je altijd al eens journalist willen zijn? En wil je weleens meemaken hoe het is om een echte krant te maken? Het kan allemaal in het Fries Museum! Daar strijkt in de herfstvakantie Persbureau Ooggetuige neer voor een speciale uitgave van de Gazetteketet: een krant over oorlog en vrijheid, helemaal gemaakt door kinderen. De krant staat in het teken van de tentoonstelling Oog in oog met oorlog, die tot en met 3 januari 2021 in het museum te zien is.

Foto door Ruben van Vliet
Foto door Ruben van Vliet

Onder begeleiding van de driekoppige hoofdredactie van de Gazetteketet gaan de redacteuren binnen en buiten het museum op pad voor diepgravende interviews, spannende reportages en ronkende recensies. Ook vindt er een heuse persconferentie plaats, waarin de jonge journalisten de conservator het hemd van het lijf kunnen vragen. In het museum staan typemachines klaar om de artikelen op uit te tikken. De hoofdredactie zorgt voor gedrukte exemplaren van de krant, die je na de vakantie krijgt thuisgestuurd.

over de hoofdredactrice
Lieke van den Krommenacker is cultuurjournalist, verhalenverteller en liefdesbriefschrijver. Ze kan ook crêpes bakken, fotograferen en de boogie woogie dansen. Het liefst schrijft ze over het leven en literatuur. Ze werkt en werkte voor onder meer de VPRO gids, Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant.

Word jij een van de redactieleden die het persbureau tijdens de herfstvakantie komt helpen? Kom dan in de week van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 oktober langs in het Fries Museum. De hoofdredactie is op deze dagen aanwezig tussen 12.00 en 14.00 uur. Van tevoren opgeven hoeft niet, kom gerust binnenlopen! Als er even geen plek is, kun je natuurlijk even rondkijken in het museum terwijl je wacht. We zien je heel graag dan!

Data: dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 oktober
Tijd: 12.00 – 14.00 uur
De activiteit is gratis voor kinderen, op vertoon van een volwassene met entree

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid