vacature

winkelmanager
voor 24 uur per week
vacature

vacature: winkelmanager

voor 24 uur per week

Deze vacature is gesloten, solliciteren is niet meer mogelijk.

 

Het Fries Museum zoekt een enthousiaste winkelmanager voor 24 uur per week voor onze museumwinkel in het Fries Museum. Samen met een team van 21 vrijwilligers zorg je voor de exploitatie van een aantrekkelijke museumwinkel met mooie producten die aansluiten bij de visie en tentoonstellingen van het Fries museum.   

wie zoeken wij

Wij zoeken een winkelmanager met professionele ervaring in de exploitatie van een winkel in al zijn facetten: inkoop, verkoop, voorraadbeheer, administratie, kassasystemen, styling en aansturing van een verkoopteam.

Je hebt ervaring met in- en verkoop en hebt goede contacten met een uitgebreid netwerk van leveranciers. Je onderhandelt over inkoopprijzen en ontwikkelt nieuwe producten voor de winkel. Je bent commercieel en creatief en laat de winkel een visitekaartje zijn van ons museum.

verdere functie-eisen 

 • kennis van en ervaring met kantoorautomatisering en kassasystemen;
 • ervaring met leidinggeven;
 • ervaring in een organiserende functie in de detailhandel;
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • een gesprek kunnen voeren in het Fries en Engels is een pré;
 • affiniteit met kunst en cultuur en kennis van het museumbedrijf is een pré.

competenties   

 • ondernemerschap;
 • je bent flexibel en klantgericht;
 • je bent resultaatgericht;
 • je bent een teamspeler en hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • je kunt zelfstandig werken en goed plannen en organiseren.

organisatie

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een organisatie van zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan. Het Fries Museum biedt met zijn grote en gevarieerde collectie een spiegel naar het verleden en perspectieven op de toekomst. Het museum is de schatkamer voor erfgoed en beeldende kunst en trekt, verbindt en inspireert zowel bewoners als nationale bezoekers. Een onderdeel is het Fries Verzetsmuseum met aandacht voor de Tweede Wereldoorlog, zijn nawerking en vrijheid nu.  

Een innovatief en uitdagend project in de komende jaren is Fries Museum op Paad: vanaf najaar 2024 trekt het Fries Museum drie jaar lang met collectiestukken naar de dorpen in Fryslân waar de collectie vandaan komt om verhalen te brengen en op te halen.  

Het Princessehof is het nationale keramiekmuseum en het enige rijksmuseum in Noord-Nederland, gevestigd in een 18de-eeuws stadspaleis, tevens het geboortehuis van M.C. Escher. Het museum vertelt met zijn wereldberoemde collectie actuele en relevante verhalen, van keizerlijk porselein uit China, prachtige art-nouveaukeramiek en Delfts Blauw, tot werk van moderne en hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. De organisatie van de musea bestaat uit 75 medewerkers met een gezamenlijke omvang van 56 fte. Zij werken samen met ruim 160 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd.  

wat bieden wij

 • een uitdagende baan voor 24 uur per week;
 • een salaris afhankelijk van kennis en ervaring volgens de salarisschalen van de Museum cao, maximaal € 3.763,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • een aanstelling in eerste instantie tot en met 31 december 2025.

In het algemeen volgen wij de Museum cao. Een van de uitzonderingen daarop is het pensioenfonds: Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is aangesloten bij het ABP.

solliciteren

Ben jij onze nieuwe winkelmanager? Stuur dan uiterlijk 7 april 2024 een sollicitatiebrief met curriculum vitae per mail naar vacatures@friesmuseum.nl onder vermelding van ‘Winkelmanager’.

Heb je vragen?  Neem dan contact op met Liesbeth van Keimpema, interim hoofd Relaties & Fondsen, telefoon 058 205 00 48, email L.vankeimpema@friesmuseum.nl

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 11 april 2024.
Vervolggesprekken vinden plaats op 17  april en 18 april 2024.
Heb je voorzieningen nodig tijdens de sollicitatieprocedure, dan horen wij dit graag. 

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een inclusieve organisatie die open staat voor alle groepen in de samenleving. Vanuit ons personeelsbeleid willen we bijdragen aan een arbeidsmarkt waarin iedereen gelijke kansen heeft en waarin geen ruimte is voor discriminatie. We verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis en selecteren onze medewerkers op basis van kwaliteiten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid