toegankelijkheid

toegankelijkheid

Het Fries Museum streeft ernaar om zo toegankelijk mogelijk te zijn voor alle bezoekers. Het museum is gevestigd in een modern gebouw en is goed toegankelijk voor mindervaliden. Op elke verdieping is een invalidentoilet aanwezig en parkeren kan gemakkelijk in de parkeergarage onder het museum. Mensen die het museum niet zelfstandig kunnen bezoeken kunnen gratis een begeleider meenemen. Hulphonden zijn ook welkom.

Wij willen graag dat iedereen die het wil, ongeacht je persoonlijke situatie, mee kan doen met onze activiteiten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een gereduceerd tickettarief of ben je benieuwd of een activiteit ook aansluit bij je zorgbehoefte? Neem dan contact met ons op via activiteiten@friesmuseum.nl

Ben je doof of slechthorend? Wij schakelen graag een NGT-tolk voor je in.
Mail dan uiterlijk twee weken voor de start van het programma naar activiteiten@friesmuseum.nl

Een museumbezoek zonder prikkels? Speciaal voor bezoekers die snel overprikkeld of moe zijn faciliteren we graag een prikkelarm museumbezoek. Op aanvraag van een prikkelarm bezoek, openen we de deuren van het museum een uur eerder. Kijk hier voor meer informatie.

Twijfel je over je bezoek? Neem dan contact met ons op, wij kunnen je adviseren. 058 255 55 00 | info@friesmuseum.nl

rolstoel

Alle verdiepingen zijn bereikbaar met een lift. Wij hebben rolstoelen en kleine scootmobielen te leen in het museum, deze kan je reserveren via info@friesmuseum.nl.

blind of slechtziend

Een blindenstok en blindengeleidehond zijn toegestaan in het museum. Ook is er een audiotour bij de permanente tentoonstelling Ferhaal fan Fryslan. Deze audiotour kan beluisterd worden via je eigen smartphone. Download de tour alvast op deze pagina. We denken na over een nieuw programma voor blinden en slechtzienden. Heeft u daar ideeën bij? Stuur een mail naar activiteiten@friesmuseum.nl of bel naar 058 255 55 00.

slechthorend of doof

Voor slechthorende en dove mensen is er de rondleiding met gebarentaal. Deze kunt u hier boeken. We denken na over een nieuw programma voor slechthorende en dove mensen. Heeft u daar ideeën bij? Stuur een mail naar activiteiten@friesmuseum.nl of bel naar 058 255 55 00. 

dementie

Voor mensen met dementie is er een speciale rondleiding, gegeven door museumgidsen die daarvoor zijn opgeleid. Deze kunt u hier boeken. Heeft u ideeën bij andere manieren om het museum voor mensen met dementie toegankelijk te maken? Stuur een mail naar activiteiten@friesmuseum.nl of bel naar 058 255 55 00. 

bezoek op maat

Heb je vragen of speciale wensen? We kunnen altijd kijken wat er mogelijk is of het past wellicht binnen een concept wat we al aan het ontwikkelen zijn. Neem hiervoor contact op met info@friesmuseum.nl.

calamiteiten

Het museum beschikt over een calamiteitenplan waarvan evacuatie van bezoekers die extra begeleiding nodig hebben onderdeel uitmaakt. Bij calamiteiten dien je in alle gevallen de dienstdoende beveiligingsmedewerker aan te spreken.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid