de vitrine

achtergrondartikelen
conservatoren aan het woord
de vitrine

de vitrine

verhalen over de collectie

Regelmatig schrijven onze conservatoren achtergrondartikelen over lopende tentoonstellingen, collectiestukken of historische zaken. Lees mee voor een kijkje achter de schermen of een verdiepende duik in de geschiedenis.

meest recente blogs

 

blogs per auteur

hanne

hanne hagenaars

conservator moderne en hedendaagse kunst

 

Hanne Hagenaars studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Ze heeft als docent gewerkt voor de Gerrit Rietveld Academie en was hoofd Studium Generale voor de KABK. Van 2003 tot 2013 was ze hoofdredacteur van het kunstmagazine Mister Motley, waarvan ze ook initiatiefnemer was. Daarna publiceerde ze haar boek Geen wolk, hoe kunst mijn leven redde. Ze werkte als schrijver en curator o.a. voor de Garage Rotterdam, maakte de tentoonstelling Living Giving voor de Biennale Gelderland en B is voor Bird voor museum Kranenburgh. Voor Marres stelde  ze de Gids voor de zintuigen samen.

ontdek de blogs van hanne

meer blogs

Door de jaren heen is er veel geschreven over onze collectie. Vaak door conservatoren, maar soms ook door anderen. Hieronder een overzicht van verschillende blogs geschreven door voormalige conservatoren en gastbloggers.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid