toegankelijkheid

Het Fries Museum streeft ernaar om zo toegankelijk mogelijk te zijn voor alle bezoekers. Het museum is gevestigd in een modern gebouw en is goed toegankelijk voor mindervaliden. Op elke verdieping is een invalidentoilet aanwezig en parkeren kan gemakkelijk in de parkeergarage onder het museum. Mensen die het museum niet zelfstandig kunnen bezoeken kunnen gratis een begeleider meenemen. Hulphonden zijn ook welkom.

Twijfel je over je bezoek? Neem dan contact met ons op, wij kunnen je adviseren. 058 255 55 00 | info@friesmuseum.nl

rolstoel
Alle verdiepingen zijn bereikbaar met een lift. Wij hebben rolstoelen en kleine scootmobielen te leen in het museum, deze kan je reserveren via infobalie@friesmuseum.nl.

blind of slechtziend
Een blindenstok en blindengeleidehond zijn toegestaan in het museum. Ook is er een audiotour bij de permanente tentoonstelling Ferhaal fan Fryslan. Deze audiotour kan beluisterd worden via je eigen smartphone. Download de tour alvast op deze pagina.

slechthorend of doof
Voor dove of slechthorende bezoekers is het mogelijk tijdens een rondleiding of lezing gebruik te maken van een schrijftolk. Een schrijftolk wordt vergoed door de overheid en is zelf digitaal aan te vragen. Een tolk bij een rondleiding hoeft geen entreeticket voor het museum te kopen, maar geldt als (gratis) begeleider.​ Meer informatie over (het aanvragen van) een schrijftolk is hier te vinden.

bezoek op maat
Heb je vragen of speciale wensen? We kunnen altijd kijken wat er mogelijk is of het past wellicht binnen een concept wat we al aan het ontwikkelen zijn. Neem hiervoor contact op met info@friesmuseum.nl.

calamiteiten
Het museum beschikt over een calamiteitenplan waarvan evacuatie van bezoekers die extra begeleiding nodig hebben onderdeel uitmaakt. Bij calamiteiten dien je in alle gevallen de dienstdoende beveiligingsmedewerker aan te spreken.