wat kost een kaartje?

kinderen t/m 17 jaar gratis
wat kost een kaartje?

entreeprijzen

 

Volwassenen € 15,00
Groepen (min. 10 personen, p.p.) € 12,50
Combikaart Keramiekmuseum Princessehof € 20,00
Kinderen t/m 17 jaar  gratis
Studenten / docenten / CJP / ISIC € 7,50
Vrienden Fries Museum  gratis
Museumkaart  gratis
Rembrandtkaart (Vereniging Rembrandt) gratis

Vriendenloterij VIP-KAART (voorheen BankGiro Loterij)*

gratis

Leden Fries Genootschap, Veteranenpas, ICOM gratis
Onderwijsgroepen**, inclusief begeleiding en materiaal

€ 5,00 per leerling (minimaal 10)

Begeleiders van rolstoelgebruikers

gratis

Combiticket met Museumhuis Van Eysinga   

€18,50

* Neem gratis één gast mee op vertoon van de Vriendenloterij VIP-kaart
** Voor boekingen en vragen neem je contact op met Tineke Burmania via info@friesmuseum.nl of 058 255 55 00.

bezoek ook

Ontdek op een steenworp afstand van het Fries Museum het Princessehof, een 18de-eeuws stadspaleis midden in de historische binnenstad van Leeuwarden. Het Princessehof dankt zijn naam aan de stammoeder van het Nederlandse koningshuis: Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje-Nassau. In 1898 werd in hetzelfde pand bovendien de wereldberoemde graficus M.C. Escher geboren. In de kleine expositie Thuis bij M.C. Escher leert men de jonge Maurits Escher kennen. Ook maakte straatkunstenaar Leon Keer een grote anarmorphische muurschildering in de gewelfde kelder van het Princessehof, als ode aan de wereldberoemde Escher.

Het Museumhuis Van Eysinga en het Fries Museum geven bezoekers een leuke korting bij een gecombineerd bezoek. Huis Van Eysinga is een 18de-eeuws herenhuis aan de Koningsstraat, en gebouwd voor één van de meest aanzienlijke mannen van die tijd, Frans Julius Johan van Eysinga. Het huis ademt adellijke grandeur. In de chique stijl- en ontvangstkamers bewonder je prachtig origineel stucwerk, houtsnijwerk, met ornamenten versierde plafonds, met landschappen beschilderde behangsels, marmeren vloeren, en mooie familieportretten. Voor €18,50 kun je met een combiticket beide musea bezoeken. Een combiticket koop je hier

Het Woudagemaal en het Fries Museum geven bezoekers een leuke korting bij een gecombineerd bezoek. Op vertoon van een (gebruikt) entreeticket dat minder dan twee maanden oud is, krijgen bezoekers nu 20% korting op het entreeticket van de andere bezienswaardigheid.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid