constant dullaart

this unjust mirror
ontdek de tentoonstelling online
constant dullaart

constant dullaart: this unjust mirror

ontdek de tentoonstelling online

Bekijk de tentoonstelling Constant Dullaart: This Unjust Mirror online! Via friesmuseum.common.garden loop virtueel langs de werken en praat met medebezoekers via de microfoon. Het platform Common Garden en de digitale tentoonstelling zijn ontwikkeld door de kunstenaar zelf. Zo maakt Dullaart het mogelijk om de tentoonstelling vanuit huis te bezoeken en zo de duizelingwekkende wereld te ontdekken van online propaganda, nepnieuws en nepvolgers; een wereld die actueler is dan ooit nu het ongekend populaire platform Instagram dit jaar 10 jaar bestaat.

hoe werkt het?

  1. Ga naar de url: friesmuseum.common.garden.
  2. De website zal vragen om toestemming voor het gebruik van uw microfoon. Wanneer u toestemming geeft, kunt u met digitale medebezoekers praten over de werken en de tentoonstelling. U hoeft niet per se toestemming te geven om de website te gebruiken.
  3. Vul uw naam in op de website en klik op ‘enter show’.
  4. Uw cursor/muis is nu een digitale bezoeker van de tentoonstelling. U kunt met uw muis de tentoonstelling ontdekken. Wanneer u toestemming heeft gegeven voor het gebruik van uw microfoon, kunt u praten met medebezoekers wanneer deze dichtbij u zijn. U hoeft zich dus niet aan de anderhalve meter afstand te houden in de digitale omgeving.

this unjust mirror

Het werk van Constant Dullaart (Leiderdorp, 1979) draait om het internet. Zijn werk reflecteert op de bredere sociale en culturele effecten van de manipulatieve kanten van nieuwe media. Een nieuw gedicht van Dullaart, gebaseerd op de woorden van het personage Lord Henry Wotton uit “Het Portret van Dorian Gray" van Oscar Wilde, vormt de basis van de tentoonstelling. De expo in Leeuwarden neemt de bezoeker met verschillende installaties mee op een avontuurlijke reis in de duizelingwekkende wereld van online propaganda, fake news en neppe volgers. Wat is echt en wat is niet echt op het internet? En wanneer is het werk van de kunstenaar? Met zijn expositie in het Fries Museum presenteert Dullaart zijn eerste museale solotentoonstelling.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid