rondleiding

bisschop
met aald hielpen
rondleiding

rondleiding met aald hielpen

christoffel & kate bisschop: verlangen naar vroeger

De tentoonstelling Christoffel & Kate Bisschop wordt nog leuker onder begeleiding van Aald Hielpen! Geheel in stijl neemt Aald Hielpen je mee naar het geliefde Hindeloopen van de kunstenaar. Samen met een museumgids maak je kennis met de in Leeuwarden geboren kunstenaar Christoffel Bisschop (1828-1904) en zijn Engelse echtgenote Kate Bisschop-Swift (1834-1928). Ontdek hun inspiratiebronnen en de imposante villa Frisia, begeef je in de koninklijke kringen en waan je lid van het Haagse kunstenaarsgenootschap Pulchri Studio. De tentoonstelling laat zien hoe de Friese kunstenaar het verleden aangrijpt als inspiratie voor het heden. In het bijzonder raakt Christoffel Bisschop gefascineerd door het kleurrijke stadje Hindeloopen. Aald Hielpen vertelt je alles over de gebruiken, tradities en klederdracht van Hindeloopen in die tijd.

Datum: zondag 28 april, 26 mei en 30 juni
Tijd: 12.30 - 13.30u
Prijs: 6 euro, excl. museumentree
Aanmelden via de ticketpagina

Rondleiding | Foto door Ruben van Vliet
Rondleiding | Foto door Ruben van Vliet
Aald Hielpen in de tentoonstelling | Foto door Ruben van Vliet
Aald Hielpen in de tentoonstelling | Foto door Ruben van Vliet

Wij willen graag dat iedereen die het wil, ongeacht je persoonlijke situatie, mee kan doen met onze activiteiten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een gereduceerd tickettarief of ben je benieuwd of een activiteit ook aansluit bij je zorgbehoefte? Neem dan contact met ons op via activiteiten@friesmuseum.nl

Ben je doof of slechthorend? Wij schakelen graag een NGT-tolk voor je in.
Mail dan uiterlijk twee weken voor de start van het programma naar activiteiten@friesmuseum.nl

Een museumbezoek zonder prikkels? Speciaal voor bezoekers die snel overprikkeld of moe zijn faciliteren we graag een prikkelarm museumbezoek. Op aanvraag van een prikkelarm bezoek, openen we de deuren van het museum een uur eerder. Kijk hier voor meer informatie.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid