de onkruidenier

à la campagne
installatie
de onkruidenier

de onkruidenier

swiet-swit

Wanneer je het museum nét instapt, komen de geuren van gewassen je al direct en in de meest letterlijke zin tegemoet. Vanaf de start van Arcadia op 7 mei vind je een flexibele installatie in de museumhal, waarin eetbare planten groeien. Met licht en kleur worden met SWIET/SWIT groeiomstandigheden gecreëerd, afgestemd op iedere plant. Het initiatief sluit aan bij de huidige tentoonstelling in het Fries Museum À la campagne. Waar Á la campagne focust op landschappen vanuit het Franse licht en kleur, toont De Onkruidenier met hun installatie de rol die licht en kleur spelen bij het verbouwen van gewassen. 

Het initiatief is een samenwerking van het Fries Museum, de Onkruidenier en Kunsthuis SYB en staat in het teken van Arcadia.

Nu te zien in de museumhal

swiet-swit
SWIET – SWIT is het Friese deel van SWEET – SWEAT, een langlopend onderzoek van De Onkruidenier naar de oneindige verbondenheid tussen zoet en zout in ons lichaam en in het landschap. Met een stijgende zeespiegel en een dalende bodem, vraagt De Onkruidenier hoe jij je daar als mens toe kunt verhouden. Terwijl we in Nederland continu het water beheersen met sluizen, dammen en dijken en het waterpeil systematisch in de gaten houden, stelt De Onkruidenier een ander perspectief voor: wat gebeurt er wanneer wij ons als mens aanpassen aan een veranderend landschap dat steeds natter en zouter wordt?

onkruidenier
onkruidenier

Wij willen graag dat iedereen die het wil, ongeacht je persoonlijke situatie, mee kan doen met onze activiteiten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een gereduceerd tickettarief of ben je benieuwd of een activiteit ook aansluit bij je zorgbehoefte? Neem dan contact met ons op via activiteiten@friesmuseum.nl

Ben je doof of slechthorend? Wij schakelen graag een NGT-tolk voor je in.
Mail dan uiterlijk twee weken voor de start van het programma naar activiteiten@friesmuseum.nl

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid