art talk

petrit halilaj
21 januari
art talk

art talk: petrit halilaj

zaterdag 21 januari

koop tickets

Ontmoet de kunstenaar en geniet van een inspirerende middag. Petrit Halilaj (Kostërrc, 1986) komt speciaal naar Nederland voor dit live event! Op zaterdagmiddag 21 januari is er een panelgesprek met o.a. Halilaj en Charles Esche over de waarde en betekenis van cultureel erfgoed en gemeenschap, een belangrijk thema in het werk van de Kosovaarse kunstenaar. Curator Judith Spijksma geeft een inleiding, met performances van Michelle Samba en Selma Selman en afsluitend is er een borrel. Reserveer snel via de ticketpagina.

De voertaal van de Art Talk is Engels. Het programma vindt plaats op zaal, tussen de werken van Halilaj.

Datum: zaterdag 21 januari 2023
Tijd: 15.30 - 17.30 uur
Prijs: 5 euro (excl. museumentree)
Er is beperkt plek, reserveer vooraf om verzekerd te zijn van een plek

gasten

Te gast tijdens de Art Talk is o.a. Charles Esche, directeur van het Van Abbemuseum, Eindhoven en professor hedendaagse kunst en cureren aan Central Saint Martins, University of the Arts in Londen. Nadine Ridder modereert de middag en Michele Samba verzorgt tussen de programmaonderdelen een muzikale performance in de vorm van een percussiecompositie.

Op uitnodiging van het Fries Museum programmeert Kunsthuis SYB bij de Art Talk een performance van de uit Bosnië en Herzegovina afkomstige kunstenaar Selma Selman. Haar werk belichaamt zowel de strijd in haar eigen leven, als die van haar gemeenschap.  

Het werk van Petrit Halilaj grijpt met regelmaat terug op de recente geschiedenis van Kosovo en de politieke en culturele spanningen in de regio. Intieme, persoonlijke ervaringen, liggen aan de basis, maar zijn werk raakt tegelijkertijd aan bredere, maatschappelijke onderwerpen zoals vrijheid en identiteit, de (her)waardering van verhalen en erkenning van LGBTQI+. Een grote tentoonstelling met werk van de Kosovaarse kunstenaar is nu te zien in het Fries Museum.

Ben je student? Dan mag je gratis naar dit evenement. Wij willen graag dat iedereen die het wil, ongeacht je persoonlijke situatie, mee kan doen met onze activiteiten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een gereduceerd tickettarief of ben je benieuwd of een activiteit ook aansluit bij je zorgbehoefte? Neem dan contact met ons op via activiteiten@friesmuseum.nl

Ben je doof of slechthorend? Wij schakelen graag een NGT-tolk voor je in.
Mail dan uiterlijk twee weken voor de start van het programma naar activiteiten@friesmuseum.nl

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid