podcast

à la campagne
met andrea van pol
podcast

podcast à la campagne

met andrea van pol

Onze liefde voor de natuur lijkt op te bloeien, net zoals impressionistische kunstenaars in de 19de eeuw hun hart ophaalden aan hun omgeving. In de podcast bij À la campagne trekt radio- en televisiepresentator Andrea van Pol eropuit en praat ze met liefhebbers en experts over hun liefde voor het buitenleven.

beluister de podcast

Ook gratis te beluisteren via diverse podcastapps.

Foto's door Yo de Bo.

In de podcast spreekt Andrea van Pol met Sandra Kisters over 19de eeuwse schilders, die dankzij de uitvinding van opvouwbare ezels en verftubes erop konden trekken om hun omgeving vast te leggen. In het depot van Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam laat Kisters enkele werken zien die nu tentoongesteld zijn in À la campagne. Boswachter Henk Ruseler neemt Van Pol mee naar de Hoge Veluwe, waar hij over onze fascinatie voor de natuur vertelt. De productie en montage van de podcast is in handen van Gijs van Maanen.

Deze tentoonstelling is een samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen en is onderdeel van Arcadia 2022.

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Leeuwarden-Fryslân 2028, het Mondriaan Fonds (het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed), Stichting Zabawas, Stichting Het Nieuwe Stads Weeshuis, Meindersma-Sybenga Stichting en Stichting Het Sint Anthony Gasthuis.

Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Provincie Fryslân, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Gemeente Leeuwarden, de VriendenLoterij en de Ir. Abe Bonnema Stichting.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid