planeet escher

2018 = m.c. escher

Dit jaar staat Leeuwarden in het teken van Escher. De werken van de in Leeuwarden geboren graficus zijn wereldberoemd, tijd om ook in zijn geboortestad aan de slag te gaan met zijn gedachtegoed. Naast de grote tentoonstelling Escher op reis en Phantom Limb: art beyond Escher worden er allerlei projecten gestart met Escher als inspiratiebron. Escher had een unieke manier van kijken: kijk ook anders, doe mee! Je kan op allerlei manieren meedoen: Start je eigen project of deel jouw Escheriaanse gedachten of afbeeldingen met #planeetescher #alleskan. 

bekijk de projecten

Van een onderaards gebouw in het centrum van de stad, mysterieuze figuren in het graan, een deken van 1000 vierkante meter: op planeet Escher is dit heel gewoon.

M.C. Escher daagt ons uit om anders te kijken. Een oneindige trap waarop je nooit hoger komt. Een vogel die tegelijk een vis is. Water dat omhoog stroomt.

Kijk om je heen en verruim je blik. Normale dingen waaraan je zo voorbijloopt, zitten vol onverwachte mogelijkheden. Zie je een plas water of een spiegel? Zie je een stopcontact of een gezicht?

Speel video af

dronevideo van de graankunst

#alleskan op #planeetescher

 

Planeet Escher wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Fryslân, het Nieuwe Stads Weeshuis en stichting Zabawas.

Speel video af

freerunners op escher-geïnspireerde straattekeningen