planeet escher bouw mee!

Ga mee naar een wereld waar alles kan. Ontdek een plek, waar het onmogelijke mogelijk is. Verwonder je, laat je inspireren en ga zelf aan de slag. Laat jouw Escheriaanse verbeelding werkelijkheid worden. Bouw mee aan planeet Escher.

Speel video af

Laat je inspireren en bouw mee aan Planeet Escher!

bouw mee

Hoe zien de landschappen op Planeet Escher eruit? Wat zijn de natuurwetten? Wat voor wezens wonen er en hoe gaan ze met elkaar om? Hoe zien de gebouwen eruit? Welke talen worden er gesproken? 

Dat bepaal jij! Laat je creativiteit de vrije loop en bouw mee aan Planeet Escher. Deel je resultaten in de Facebookgroep of met #planeetescher op bijvoorbeeld Instagram of Twitter!

laat je inspireren!

All M.C. Escher works © the M.C. Escher Company Baarn-the Netherlands
M.C. Escher ® is a Registered Trademark. All rights reserved. www.mcescher.com
 

dit gebeurt al op planeet escher

pjuttoer 2018!

Voor Pjuttoer 2018! gaan kunstenaars samen met peuters creatief aan de slag. Geinspireerd door M.C. Escher, maken ze de mooiste kunstwerken. Creativiteit is belangrijk voor de ontwikkeling, vindt Stichting Kinderopvang Friesland. En die boodschap willen ze verspreiden. In november 2018 kan iedereen de werken van de pjutterkes (peuters in het Fries) bewonderen tijdens een eindexpositie in Keramiekmuseum Princessehof. De perfecte plek, omdat M.C. Escher er geboren is en er zijn peutertijd heeft doorgebracht!

contact
Inhoudelijke of zakelijke vragen: Yildou de Boer, deboer@kinderopvangfriesland.nl, 06 83 67 2251
Communicatie Pjuttoer 2018!: Jennifer Zwierstra, jennifer@hetwarenoorden.frl, 06 48 16 422

grootste gehaakte deken van de wereld (#ggdw)

De grootste-gehaakte-dekencommunity laat zien wat de kracht van samen is. Mensen van over de hele wereld leveren een kleine bijdrage, met lapjes van 10 x 10 cm, en maken daarmee samen de grootste gehaakte deken van de wereld. En ze hebben een nobele missie: zoveel mogelijk mensen de waarde van een groot sociaal netwerk laten (her)ontdekken.

Ze laten zich graag inspireren door Escher: van ingewikkelde technieken tot prachtige patronen. Daarbij stijgen ze boven zichzelf uit: "Escher dekens ontwerpen en haken, samen met een groep enthousiaste vrouwen, is een geweldige ervaring. Ik heb ontdekt dat ik meer kan dan ik had gedacht. Escher heeft er een bewonderaar bij." 
Voorbeeldpatronen zijn beschikbaar! makkelijk - gemiddeld - moeilijk

o3 optische illusie challenge

De studenten van o3 Leeuwarden laten zich inspireren door de optische illusies in Eschers werk. Vervolgens tekenen ze hun eigen optische illusie, bijvoorbeeld met stoepkrijt. Let dus goed op, je kunt ze zomaar ergens op straat tegenkomen!

kwadrantgroep - escherising palet

Ouderen gaan samen met student Cultureel Maatschappelijke Vorming Wouter Roest van de NHL aan de slag om de wereld een beetje mooier te maken. Wouter bezoekt verschillende Palet-huizen en doet een beroep op de creativiteit van de bewoners. De creaties worden na afloop gedrukt op placemats of koffiebekers. 

Palet

hoor friesland - escher inspireert dove kunstenaars

Hoor Friesland zoekt dove kunstenaars die zich laten inspireren door Escher. In september 2018 is een tentoonstelling met de gemaakte werken te zien in Keramiekmuseum Princessehof.
 

wetten op planeet escher

  • Maak iets nieuws, geen nagemaakte Escher. Op Planeet Escher kan alles wat nog niet eerder bedacht is!
  • Publiceer geen afbeeldingen van M.C. Escher. Het beeldrecht is eigendom van the M.C. Escher Company B.V.
  • Deel je creatie in de Facebookgroep 
  • Als je in strijd handelt met de wetten op Planeet Escher, kan je bijdrage verwijderd worden
  • Heb je hulp nodig of wil je samenwerken? Of wil je aansluiten bij een bestaand project? Neem contact op met Inge Hekman, via i.hekman@friesmuseum.nl of 058 - 2 948 966

Planeet Escher wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Fryslân en het Nieuwe Stads Weeshuis.