stage bij het museum

marketing
communicatie
stage bij het museum

vacature: stagiair marketing & communicatie

solliciteer direct!

Wij zoeken een enthousiaste HBO stagiair(e) Communicatie (& Multimediadesign) die affiniteit heeft met kunst en cultuur! Heb je leuke ideeën over content op Instagram of TikTok, heb je een vlotte pen en wil je in het mooiste museum van Fryslân in het centrum van Leeuwarden werken? We hebben een jong marketingteam dat verantwoordelijk is voor twee musea: het Fries Museum, waar we de schatten van de provincie laten zien en bewaren, en Keramiekmuseum Princessehof, met een wereldberoemde internationale keramiekcollectie, vol schatten uit de hele wereld. Wil jij ons helpen deze musea op de (online) kaart te zetten?

Belangrijk is dat je foutloos kunt schrijven, kunt werken met websites en sociale media, stressbestendig bent, representatief en assertief, zelfstandig kunt werken maar het ook prettig vindt om deel uit te maken van een team.
De stagiair(e) werkt mee aan de in- en externe communicatie van het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof. Je ondersteunt de medewerkers Marketing & Communicatie bij alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van (online) communicatie.
Andere taken kunnen zijn: het schrijven van persberichten; het opstellen van digitale nieuwsbrieven; het behandelen van persverzoeken via email en telefoon, het up-to-date houden van de website en sociale mediakanalen.
Als zelfstandige opdracht kan de Communicatie stagiair een onderdeel van een tentoonstellings- of activiteitencampagne voor zijn rekening nemen, de focus leggen op één van de twee musea, meedenken over de social mediastrategie of innovatieve multimediale content produceren.

Wij zijn een inclusieve organisatie die open staat voor alle groepen in de samenleving. Vanuit ons personeelsbeleid willen we bijdragen aan een arbeidsmarkt waarin iedereen gelijke kansen heeft en waarin geen ruimte is voor discriminatie. We verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis en selecteren onze medewerkers op basis van kwaliteiten. Voldoe je niet exact aan de vereisten? Solliciteer dan toch, misschien hebben we een klik!

Zie ook www.princessehof.nl en www.friesmuseum.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Mail voor meer informatie naar communicatie@friesmuseum.nl, t.a.v. Anne-Sophie Scholtens en Janke Vlas

Foto door Ruben van Vliet
Foto door Ruben van Vliet
© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid