duurzaam heid

fries museum
voor ccl programma
duurzaam heid

duurzaamheidscoördinator fries museum is geselecteerd

voor creative climate leadership programma van julie’s bicycle

Duurzaamheidscoördinator Lisa Klompe van het Fries Museum is geselecteerd voor het Creative Climate Leadership (CCL) Benelux. Dit internationale programma is ontwikkeld om een creatieve klimaatbeweging te mobiliseren en te verbinden. Tijdens het programma gaan de deelnemers met elkaar en met experts in gesprek over de rol van kunst en cultuur in de strijd tegen klimaatverandering. CCL Benelux wordt georganiseerd door de Britse non-profitorganisatie Julie’s Bicycle, die al ruim 15 jaar ervaring heeft in het adviseren en activeren van de kunst en cultuursector.

Duurzaamheidscoördinator Lisa Klompe
Duurzaamheidscoördinator Lisa Klompe

Het CCL programma is er voor podiumkunsten, de visuele kunsten, muziek, zelfstandige kunstenaars en professionals die werkzaam zijn in de sector zoals producenten, presentatoren, curatoren, financiers, beleidsmakers en anderen die hun culturele en creatieve expertise willen inzetten in het klimaatdebat.  

fries museum en duurzaamheid

“Het is een enorme eer om te zijn geselecteerd voor dit inspirerende programma. Julie’s Bicycle is de meest gerenommeerde instelling gespecialiseerd in klimaatrechtvaardigheid en klimaatproblematiek in relatie tot kunst en cultuur. Ik kijk ernaar uit om meer te leren over hoe ik persoonlijk en wij als museum op een open, integere en impactvolle manier ons steentje kunnen bedragen aan een duurzame toekomst.”, zegt duurzaamheidscoördinator Lisa Klompe. Op het Museumcongres 2022 gaf ze een drukbezochte workshop over het verankeren van verduurzaming binnen de organisatie. Ook nam ze namens het Fries Museum deel aan het Koploperproject, een initiatief van Toerisme Alliantie Friesland, Circulair Friesland, Ynbusiness, de Provincie Fryslân en DZyzzion. 
 
Het Fries Museum werkt actief aan een groenere bedrijfsvoering in de strijd tegen klimaatverandering. Het museum wil bijdragen aan de Sustainable Development Goals en aan de brede welvaart voor de regio. Meer weten over de ambities en uitdagingen van het museum? Kijk op www.friesmuseum.nl/duurzaamheid

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid