coole kidsnacht

fries museum
coole kidsnacht

middeleeuwse figuren komen 's avonds tot leven in het fries museum

Op vrijdagavond 14 oktober verandert het Fries Museum in een feestelijk festivalterrein voor jong en oud. Kruistochtvaarders, vrije Friezen, troubadours, jonkvrouwen, pestlijders of de beruchte Grutte Pier: tijdens Coole Kidsnacht 2022 komen ze allemaal tot leven! Met een uitgebreid activiteitenprogramma wordt het museum een zinderende belevenis – in het bijzonder voor families. Ga op zoek naar de middeleeuwse figuren in de tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur tijdens een spannende vossenjacht. Maak fabeldieren in een middeleeuwse workshop. Laat jezelf fotograferen als een ridder door theatervormgevers en fotografen Vida en Amir. En geniet van een extra lekker – maar ongezond – diner en een slaapliedjesconcert in kindercafé De Doorzakkertjes. Reserveer kaarten via friesmuseum.nl/tickets.

foto door ruben van vliet
foto door ruben van vliet

Middeleeuwse vossenjacht
Tijdens Coole Kidsnacht gaan kinderen in een spannende vossenjacht in teams op zoek naar verschillende middeleeuwse figuren uit de tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur. Samen maken ze kennis met onder andere nonnen, kruistochtvaarders en vrije Friezen uit Tota Frisia, waaronder de bekende en beruchte Grutte Pier. Het team dat de meeste vossen vindt wint de vossenjacht.

Maak een fabeldier
Mythen, sagen, legenden, sprookjes en verhalen staan in de middeleeuwen vol met fabeldieren. Het zijn zelfverzonnen mythische monsters, vaak met eigenschappen van verschillende dieren en mensen. Sommige fabeldieren kunnen bijvoorbeeld praten. Ook nu nog spreken de dieren uit het rijk der fabelen tot de verbeelding. Tijdens deze creatieve workshop ga je zelf aan de slag met het ontwerpen en verven van middeleeuwse fabeldieren op het raam van het museum.

foto door ruben van vliet
foto door ruben van vliet
foto door ruben van vliet
foto door ruben van vliet

Coole Kidsnacht 2022
Coole Kidsnacht is een initiatief van de Friese Museumfederatie. Verschillende musea door heel Friesland openen, speciaal voor families met kinderen, in de avond van 14 oktober hun deuren. Kijk voor het volledige programma op museum.frl/coolekidsnacht.

Coole Kidsnacht is een initiatief van Museumfederatie Fryslân

Vrijheid, Vetes, Vagevuur wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds (het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed), Prins Bernard Cultuurfonds, Provincie Fryslân, Wassenbergh-Clarijs-Fontein Stichting, Leeuwarder Ondernemerfonds, Stichting Het Nieuwe Stads Weeshuis en het Old Burger Weeshuis

Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Provincie Fryslân, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Gemeente Leeuwarden, de VriendenLoterij, de Ir. Abe Bonnema Stichting en de Vrienden van het Fries Museum

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid