ontmoet

in het fries museum
museummetgezel
ontmoet

Ontmoet nieuwe mensen in de middeleeuwen in het Fries Museum

Museummetgezel 30 september

Op vrijdag 30 september organiseert het Fries Museum, in het kader van de Week tegen Eenzaamheid, een nieuwe editie van MuseumMetgezel. Ontmoet een onbekende van een andere generatie of achtergrond. Ontdek samen de nieuwe tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur. En leer elkaar beter kennen aan de hand van prikkelende en inspirerende gespreksstarters. MuseumMetgezel begint om 14.30u en duurt tot 17.00u. Deelname is gratis, kaarten en meer informatie via friesmuseum.nl/museummetgezel.

MuseumMetgezel (2021) in de tentoonstelling Icons: Topstukken uit de National Portrait Gallery. Foto door Ruben van Vliet.
MuseumMetgezel (2021) in de tentoonstelling Icons: Topstukken uit de National Portrait Gallery. Foto door Ruben van Vliet.

Speciaal voor mensen die graag samen het museum bezoeken maar geen museumpartner hebben, of voor mensen die nieuwsgierig zijn naar een verrassende ontmoeting, organiseert het Fries Museum MuseumMetgezel. Tijdens MuseumMetgezel ontmoeten deelnemers iemand die voor hen helemaal nieuw en onbekend is. Iemand van een andere generatie, of met een andere achtergrond of leefstijl. Deze editie staat in het teken van de tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur. Deelnemers maken niet alleen kennis met de middeleeuwen in het Noorden, maar ook met elkaar. Aan de hand van prikkelende en inspirerende gespreksstarters leren de metgezellen elkaar op een laagdrempelige manier beter kennen.

Deelnemers van MuseumMetgezel worden hartelijk ontvangen door medewerkers van het museum met koffie en iets lekkers in Café Thús. Daarna bezoeken ze met hun metgezel het museum. De middag wordt feestelijk afgesloten met een borrel in Café Thús. 

Week tegen Eenzaamheid 
MuseumMetgezel vindt plaats tijdens de Week tegen Eenzaamheid (29 september t/m 6 oktober). De week is een initiatief van Ministerie van Volkgezondheid, Welzijn en Sport. Door de coronapandemie zijn veel mensen in een sociaal isolement beland. Tijdens MuseumMetgezel worden nieuwe ontmoetingen en het leggen van nieuwe contacten gestimuleerd. Het is de tweede keer dat het museum MuseumMetgezel organiseert. 

Vrijheid, Vetes, Vagevuur wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds (het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed), Prins Bernard Cultuurfonds, Provincie Fryslân, Wassenbergh-Clarijs-Fontein Stichting, Leeuwarder Ondernemerfonds, Stichting Het Nieuwe Stads Weeshuis en het Old Burger Weeshuis

Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Provincie Fryslân, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Gemeente Leeuwarden, de VriendenLoterij, de Ir. Abe Bonnema Stichting en de Vrienden van het Fries Museum

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid