mju

red het klimaat
voorjaar 2022
mju

museumjeugduniversiteit: red het klimaat

voorjaar 2022

Dit voorjaar staat de MuseumJeugdUniversiteit (MJU) in het teken van klimaatverandering. Vanaf 6 maart geven experts vier colleges over het klimaat, speciaal voor kinderen. Het Fries Museum organiseert de MJU samen met Tresoar en dbieb. Op 6, 27 maart, 24 april en 29 mei staan we stil bij het klimaat. Hoe ontstaan ijstijden bijvoorbeeld? En hoe gaan dieren om met klimaatverandering? Er sterven dieren uit, maar er komen ook nieuwe diersoorten bij: waarom gebeurt dat? En natuurlijk kijken we naar nu: welke dingen worden er gedaan om de opwarming van de aarde te stoppen en wat kunnen we zelf doen? In deze positieve reeks over het klimaat komen al deze vragen, en nog veel meer, aan bod. Kijk voor aanmeldinformatie op www.friesmuseum.nl/mju

data: 6, 27 maart, 24 april en 29 mei: 11:30 - 12:30 uur
locatie: verschilt per college
prijs: 20 euro voor de collegereeks
tickets: via de ticketlink (zoek op 6 maart om een kaartje voor de hele reeks te bestellen)
Let op! Meld je ook aan via de website van de MuseumJeugdUniversiteit

De colleges zijn geschikt voor kinderen van 7 tot 13 jaar. In het Fries Museum, Tresoar of dbieb vertellen experts op een laagdrempelige manier over ijstijden, dieren en naar de technologie van nu. Dinoprofessor Anne Schulp (paleontoloog en onderzoeker bij Naturalis) vertelt over de dinotijd in Friesland. Koen de Koning gebruikt wiskunde om wilde dieren te beschermen. In zijn college legt hij uit wat CO2 uitstoot is en hoe je je eigen uitstoot kan verminderen.  Reis met klimaatonderzoeker Tim Huiskes mee over de hele wereld en hoe ze daar omgaan met water en overstromingen. Daarnaast is er een spannend doe-college, waarin kinderen aan de hand van proefjes leren hoe je van afval nieuwe dingen kunt maken.  

afb 1
afb 1

museumjeugduniversiteit 
De MuseumJeugdUniversiteit is in 2009 gestart in het Rijksmuseum van Oudheden in samenwerking met de Universiteit Leiden. Inmiddels worden er jaarlijks in meer dan 50 musea kindercolleges gegeven. De MJU in Friesland worden georganiseerd door het Fries Museum, in samenwerking met het Princessehof, Tresoar en sinds dit jaar ook dbieb. De colleges worden op wisselende locaties in de stad gehouden.

afb 2
afb 2
© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid