kunstbende-winnaar

fenna siere
kunstbende-winnaar

fries museum toont tekeningen van kunstbende-winnaar fenna siere (15)

Tekeningen in alle kleuren van de regenboog en elk met een eigen betekenis. Ze zijn gemaakt door Fenna Siere, winnaar van Kunstbende Friesland in de categorie Expo. Met de tekeningen spreekt de 15-jarige winnares haar hoop uit voor een kleurige samenleving, waarin iedereen welkom is en iedereen zichzelf kan zijn. De tekeningen zijn van 28 september t/m 31 oktober 2022 te zien in de hal van het Fries Museum, een toegangskaartje is niet nodig om de presentatie te bekijken.

Foto door Bart Lindenhovius.
Foto door Bart Lindenhovius.

De zes tekeningen van Fenna hebben de kleuren van de pride-vlag. Elk met een eigen betekenis. Rood staat voor het leven, oranje voor genezing, geel voor het zonlicht en het stimuleren van nieuwe ideeën. Groen staat voor de natuur, blauw voor kalmte en paars voor de ziel en voor trots.
 
kunstbende
Kunstbende is hét creatieve platform voor iedereen van 13 tot en met 18 jaar. In deze online én offline community kan iedere jongere eruit halen wat erin zit. Kunstbende bestaat uit allerlei categorieën: Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film. Elke provincie heeft een eigen Kunstbende. Zo ook Friesland.  Meedoen aan de volgende voorronde van Kunstbende? Kijk op www.kunstbende.nl voor meer informatie.

Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Provincie Fryslân, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Gemeente Leeuwarden, de VriendenLoterij, de Ir. Abe Bonnema Stichting en de Vrienden van het Fries Museum

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid