fries museum leent personeel uit

samenwerking
fries museum leent personeel uit

van museum naar de zorg

Enkele balie- en beveiligingsmedewerkers van het Fries Museum gaan de komende weken aan de slag als gastheer- en vrouw in de zorg. Via FMXXL, een zakelijk vriend van het museum, kwam de samenwerking tot stand. De museummedewerkers ondersteunen bij zorggroep Liante, locatie Sinnehiem te Haulerwijk. Door aangescherpt bezoekbeleid had de zorggroep met spoed mensen nodig bij hun servicebalie. Het museum heeft ervaren front-office medewerkers die al geoefend zijn in het coronaproof ontvangen van aangemeld bezoek. Zo kan het museum ook bij gesloten deuren maatschappelijk zijn steentje bijdragen.

Directeur Kris Callens vertelt: 'Als cultuurorganisatie zetten wij al jaren in op de samenwerking met zorginstellingen. Ouderen kunnen dankzij speciale programma’s, zoals de MuseumPlusBus, na coronatijd hopelijk snel weer naar het museum komen. We hebben ook speciale programma’s voor mensen met een beperking of dementie, en hun begeleiders. Dat wij nu in coronatijd instellingen kunnen helpen, vloeit voort uit die samenwerking. Onze beveiligers en front-office medewerkers leren veel van deze inzet. Zo maken we het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof nog beter toegankelijk en gastvrij in de age friendly city Leeuwarden.'

van museum naar woonzorgcentrum
Hoewel bij het museum achter de schermen veel werkzaamheden kunnen doorgaan, is de sluiting voor veelal front-officemedewerkers erg merkbaar. In woonzorgcentrum Sinnehiem, bij zorggroep Liante, ontstond door de aangescherpte bezoekmaatregelen een acuut tekort voor de bemensing van de servicebalie. Een zakelijk vriend van het museum, FMXXL, koppelde de twee organisaties. In totaal gaan vijf enthousiaste medewerkers uit de front-office aan de slag bij Sinnehiem, waaronder Johannes Roukema, hoofd beveiliging en Tineke Burmania, medewerker officemanagement. Zij kunnen hun ervaring in het veilig en verantwoord ontvangen van bezoek direct toepassen in hun werkzaamheden bij de receptie in Sinnehiem. Dit doet het Fries Museum belangeloos, in ieder geval zolang het museum gesloten is.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid