nieuws

fries museum
nieuws

gouden auto

Voor een onderwijsproject rond de tentoonstelling Goud - Gevonden schatten uit de Middeleeuwen trekt het Fries Museum de komende maanden met een gouden auto langs Friese basisscholen. Leerlingen krijgen les over het terpengoud ter voorbereiding op een bezoek aan de tentoonstelling. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door twee zakelijk vrienden van het museum. De gouden auto is beschikbaar gesteld door Bourguignon en Haan Reclamewerk bestickerde de auto in stijl van de tentoonstelling.

1
1

onderwijsproject
Een museumdocent gaat tot en met december 2015 als ‘schatzoeker’ langs groepen 5 t/m 8 met een schatkist vol nieuwsgierig makende archeologische terpvondsten. Na deze introductie volgt een bezoek aan de tentoonstelling Goud. De leerlingen van de Friese terpenscholen duiken als echte onderzoekers in de wereld van het terpengoud. Zo ontdekken ze dat hun omgeving een bijzonder rijke geschiedenis heeft en hoe leuk een bezoek aan een museum is. 

gouden samenwerking
Ramon Bourguignon is verheugd een bijdrage te mogen leveren aan een les Friese geschiedenis voor de kinderen: “Bourguignon draagt het Friese erfgoed een warm hart toe. Daarom zijn we al een aantal jaren vriend van het Fries Museum. We waren dan ook meteen enthousiast over dit verzoek van het museum.” Christiaan de Jong van Haan Reclamewerk bestickerde de auto en zorgde voor een gouden look. Het bedrijf uit Stiens leverde tevens de wandprints in de tentoonstelling Goud. Ook het Fries Museum is blij met de samenwerking: “Betrokkenheid en samenwerking zijn de pijlers van de relatie van het museum met zijn vrienden. De onderwijsauto is een mooi voorbeeld van projectsponsoring en zal naar verwachting meer navolging vinden binnen het museum,” aldus Liesbeth van Keimpema, manager sponsoring, vrienden en fondsen. 

goud
De tentoonstelling Goud - Gevonden schatten uit de middeleeuwen neemt bezoekers mee naar de schatkamers van het vroegmiddeleeuwse Friesland. Met fonkelende sieraden, glinsterende munten en ander blinkend goud, opgegraven uit de Friese terpen. De prachtige voorwerpen en hun verrassende details getuigen van de rijkdom, macht en status van de Friezen. In deze tentoonstelling fonkelt het goud der Friezen als nooit tevoren. Goud loopt tot en met 3 januari 2016.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid