onderwijs programma

for every atom...
voortgezet onderwijs
onderwijs programma

for every atom...

voortgezet onderwijs

Tot en met 17 maart 2024 ontdekken leerlingen in de groepstentoonstelling Seeds of Memory heel divers werk van kunstenaars die sporen van het verleden gebruiken om verhalen te vertellen. Die kunstenaars verbeelden herinneringen en geschiedenissen die mogelijk hebben plaatsgevonden of verzonnen zijn, en maken van feiten een nieuw verhaal. Deze verhalen krijgen vorm in tot de verbeelding sprekend werk waarin uiteenlopende landschappen, dieren, materialen en voorwerpen uitgangspunt zijn. Van de kunstmatige indeling van het dierenrijk tot een verzonnen stad, en van de lange geschiedenis van een adellijk Fries landgoed tot eeuwenoude sporen in het landschap. 

onderwijsprogramma

Het ondergaan, ontdekken en onderzoeken van die verschillende werelden van verbeelding staat centraal in het onderwijsprogramma bij Seeds of Memory. In elke zaal wordt op een andere manier gewerkt en leerlingen brengen zelfs nog een bezoek gebracht aan de tentoonstelling Ferhaal fan Fryslân. Want met alle voorwerpen die daar te vinden zijn, kunnen leerlingen zelf prachtige nieuwe verhalen maken, net zoals de kunstenaars deden.

terugkomkaartje

Na afloop krijgt iedere leerling een terugkomkaartje mee. Hiermee mogen ze met twee volwassenen gratis op een ander moment nog eens langskomen. Samen een museumspel doen, bijvoorbeeld bij de tentoonstelling Seeds of Memory, is een aanrader! Vraag ernaar bij de collega’s van de receptie

atelier

Ter aanvulling op het museumbezoek is een beeldende activiteit in ons atelier mogelijk. Informeer bij de collega’s van officemanagement naar de mogelijkheden.

Doelgroep vso, vmbo, havo, vwo
Werkvormen kijken, onderzoeken, interpreteren, discussiëren, reflecteren, mening vormen, samenwerken, verwoorden, verbeelden
Leergebieden kunst en cultuur, mens en maatschappij, filosofie, taal
Kerndoelen 48 t/m 52
Lengte een museumbezoek van 75 minuten, in combinatie met aansluitende activiteit in het atelier: 120-135 minuten
Periode tot en met 17 maart 2024
© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid