meer bisschop

video's bij de publicatie
meer bisschop

christoffels ontdekking van het stadje hindeloopen

Conservator Eveline Holsappel trapt af met Christoffels ontdekking van het stadje Hindeloopen. Wat sprak hem zo aan? En hoe vertaalde de schilder wat hij daar zag naar zijn populaire voorstellingen?

wandtapijt uit de 17de eeuw

Sara van Dijk, curator textiel bij het Rijksmuseum, vertelt over een bijzonder wandkleed uit de 17de eeuw. Wat was de functie van zo’n tapijt eigenlijk? En welke voorstelling zien we precies op dit wandkleed, uit de collectie van het echtpaar Bisschop?

Video 2: Sara

restauratie van een 17de eeuws schilderij

Restaurator Menno Dooijes vertelt over het schilderij 'Hout halen in Scandinavië met Nederlandse schepen', een schilderij uit de verzameling van het echtpaar Bisschop dat hij opknapte voor de tentoonstelling in het Fries Museum.

liefdesverhaal kate en christoffel

In deze video vertelt Anne-Marie Segeren, junior conservator oude kunst, hoe Kate en Christoffel Bisschop elkaar ontmoetten. Hoe kwam het dat de Britse Kate schilderles kreeg van de Friese kunstenaar?

het werk van christoffel bisschop

Marlies Stoter, conservator oude kunst, staat stil bij enkele belangrijke aspecten uit het werk van Christoffel Bisschop: kleur, perspectief en licht, waarmee de kunstenaar de harten van het publiek wist te veroveren. Ook plaatst ze zijn werk in de tijdgeest en legt ze uit hoe Bisschop zich verhoudt tot oude meesters als Vermeer en kunstenaars van de Haagse School.

word vriend en ontvang het boek cadeau

De rijk geïllustreerde catalogus is nu te koop in onze webshop en museumwinkel. Actie: word Vriend en ontvang het boek ter waarde van €29,95 als welkomstcadeau!

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid