gratis opening

christoffel & kate bisschop
17 juni
gratis opening

gratis opening

christoffel & kate bisschop, zaterdag 17 juni

programma

Op zaterdag 17 juni is de tentoonstelling gratis te bezoeken. Het Hindelooper koor Auke Wybesz verwelkomt bezoekers met Friese zeemansliederen. Ook kun je een gratis rondleiding volgen, je nagels laten lakken in Hindelooperschilderstijl met ontwerpen van Roosje Hindeloopen of je eigen papieren bloemcorsage maken. Die dag opent ook de Ambassade van Hindeloopen in de hal en etalage van het museum. Hier maak je kennis met de cultuur, geschiedenis, tradities, taal, ambachten en bewoners van Hindeloopen. Op gezette tijden zijn er extra activiteiten te volgen bij de ambassade. De programmering komt tot stand in nauwe samenwerking met onder andere de bewoners van Hindeloopen en Roosje Hindeloopen.

over de tentoonstelling

Dit jaar duikt het Fries Museum in het persoonlijke leven en de kunst van de in Leeuwarden geboren Christoffel Bisschop (1828-1904) en zijn Engelse echtgenote Kate Bisschop-Swift (1834-1928). Met zijn nostalgische Hollandse taferelen wekt Christoffel lang vervlogen tijden tot leven. Kate, zelf ook schilder en verzamelaar, deelt zijn liefde voor vroeger en weet hun werk handig onder de aandacht te brengen in binnen- en buitenland, tot koninklijke kringen aan toe. De tentoonstelling laat zien hoe het verlangen naar vroeger het leven en werk van de kunstenaars bepaalde, en hoe alles uiteindelijk samenkwam in het eigenzinnige stadje Hindeloopen.

Christoffel Bisschop, Leekstertak, ca. 1897-1898. Fries Museum – collectie Provincie Fryslân – gerestaureerd met steun van de Wa
Christoffel Bisschop, Leekstertak, ca. 1897-1898. Fries Museum – collectie Provincie Fryslân – gerestaureerd met steun van de Wa

Deze tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Leeuwarden, Frysk Blockbuster Fonds, Wassenbergh-Clarijs-Fontein Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds op naam van Marten Orges Fonds, Leeuwarder Ondernemers Fonds, Stichting Ritske Boelema Gasthuis, Stichting Sint Anthony Gasthuis, Stichting Het Nieuwe Stads Weeshuis, Stichting Siebolt Foundation, Boelstra Olivier Stichting en Stichting Gifted Art.

Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Provincie Fryslân, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de VriendenLoterij, Ir. Abe Bonnema Stichting en de vrienden van het Fries Museum.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid