winkel

De leukste souvenirs aan je museumbezoek vind je hier. Op zoek naar een bijzonder cadeau? Laat je verrassen in de winkel in het Fries Museum! Hier vind je bijzondere merchandise van onze actuele tentoonstellingen en handbeschilderde voorwerpen uit Hindeloopen, maar ook dat ene bijzondere kinder- of kunstboek. Van ambachtelijk gemaakte voorwerpen en hip design tot sieraden, tassen en unieke woonaccessoires.

De winkel van het Fries Museum ligt aan het Wilhelminaplein; een zonnig plein gelegen in de gezellige binnenstad van Leeuwarden.

Je hebt geen museumkaartje nodig om de winkel te bezoeken, maar het is natuurlijk wel leuk om even een kijkje te nemen in het museum. Of geniet van een kopje koffie of lekkere lunch in Café Thús.

publicaties

Bij de tentoonstelling Éric Van Hove: Fenduq verschijnt een gelijknamige publicatie in het Nederlands en Engels. Hierin belichten experts de werken van Éric Van Hove die ook in de tentoonstelling te zien zijn. Het boek wordt uitgegeven door Jap Sam Books. Ook bij Wij Vikingen verschijnt een publicatie, waarin bevlogen wetenschappers en conservatoren uit diverse disciplines aan het woord zijn, die de kennis over de Vikingtijd in Frisia opfrissen en nuanceren. Bijzondere voorwerpen krijgen extra aandacht, en net als in de tentoonstelling zijn in dit boek verhalen te vinden over heiligen en helden.

contact:

Museumwinkel Fries museum
Wilhelminaplein 92, 8911BS Leeuwarden
T: 058 255 55 12
E: t.sterk@friesmuseum.nl

openingstijden:

di t/m zo. 11.00-17.00 uur