route

wilhelminaplein 92

Voorkom teleurstelling: koop online tickets. Escher op reis is een populaire tentoonstelling en sommige dagen en tijden zullen uitverkocht raken. Met een online ticket ben je gegarandeerd van een museumbezoek op de door jou gewenste dag. Ook bij een museumkaart of andere kortingskaarten.

Het Fries Museum is gevestigd op het Wilhelminaplein in Leeuwarden.

met het openbaar vervoer

Het Fries Museum bevindt zich in het centrum van Leeuwarden op 5 minuten loopafstand van het trein- en busstation. Je kunt je route naar station Leeuwarden plannen met 9292.

looproute vanaf het station

Vanaf het station steek je de weg over naar de Sophialaan. Loop alsmaar rechtdoor via de Prins Hendrikstraat naar het Wilhelminaplein.  Aan je rechterhand vind je het museum op het plein.

met de auto

Let op: Gedurende het evenement Royal de Luxe is de binnenstad van Leeuwarden minder goed bereikbaar. Van 17 tot en met 19 augustus is de binnenstad gestremd voor gemotoriseerd verkeer en fietsverkeer van 7.00 tot 20.00 uur. Ook de parkeergarage onder het museum, parkeergarage Zaailand, is van 17 tot en met 19 augustus niet geopend. Kijk hier voor parkeerinformatie.

Met de auto volg je de P-route naar parkeergarage het Zaailand naast het museum. Je kunt hier iedere dag van de week 24 uur per dag terecht. In parkeergarage Zaailand zijn meerdere parkeerplaatsen aanwezig voor mindervaliden, dichtbij de opgang. Via de opgang kom je direct in de museumhal.

parkeergarage vol?

Het kan natuurlijk zijn dat de parkeergarage vol is. Parkeer je auto dan in een van de andere nabije parkeergarages: Oldehove, De Klanderij of Hoeksterend.

adresgegevens parkeergarage zaailand

Zaailand 5
8911 BL  Leeuwarden
 

met de fiets

Je kunt je fiets gratis in de fietsenstalling op het Zaailand plaatsen.