kinderen speciaal voor de jongste bezoekers

Er is van alles te doen in het museum. Neem een van de speurtochten mee en ontdek het museum spelenderwijs. Vergeet niet de familietentoonstelling Rijk van Rotzooi te bekijken, hier loop je door het laboratorium van een uitvinder die al in 1800 aan recycling deed. Ook organiseren we elke schoolvakantie creatieve workshops voor de echte kunstenaars en knutselaars!

in rijk van rotzooi

speurtocht friese helden en schatten

De tentoonstelling Ferhaal fan Fryslan is het allerleukst als je een van de twee gratis speurtochten meeneemt! Je mag zelf kiezen of je aan de slag wilt met Friese helden of met Friese schatten. En als je dan nog eens naar het museum komt, kun je de andere speurtocht doen. 

speurtocht sits, katoen in bloei

De tentoonstelling Sits, katoen in bloei ligt vol met bijzondere schatten, met prachtige patronen beschilderd. Ontdek de wereldreis die de jurken, hoedjes en handschoenen hebben gemaakt met behulp van de speurtocht.

speurtocht verzetsmuseum

Voor alle speurneuzen vanaf 6 jaar heeft het Fries Verzetsmuseum een speurtocht klaarliggen. De speurtocht gaat door het hele Verzetsmuseum. Wat maakten mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog mee in Friesland? Wie was Jan de Rooy en aan wie gaf een Duitse militair een paar schoenen? Je ontdekt het allemaal! Heb je de speurtocht af? Dan ligt er een cadeautje voor je klaar.

 

meld je hier aan voor de kindernieuwsbrief:

kinderen in het fries museum