kinderen speciaal voor de jongste bezoekers

Er is van alles te doen in het museum. Neem een van de speurtochten mee en ontdek het museum spelenderwijs. Ook organiseren we elke schoolvakantie creatieve workshops voor de echte kunstenaars en knutselaars!

kinderen in het fries museum

speurtochten

Speurtochten zijn gratis af te halen bij de balie van het museum.

friese helden en schatten
De tentoonstelling Ferhaal fan Fryslan is het allerleukst als je een van de twee gratis speurtochten meeneemt! Je mag zelf kiezen of je aan de slag wilt met Friese helden of met Friese schatten. En als je dan nog eens naar het museum komt, kun je de andere speurtocht doen. 
duur: 45-60 min

ontdekkingstocht
Kinderen van 3 tot 6 jaar kunnen op ontdekkingstocht door het museum met een plaatjeskaart. Kun je alle plaatjes vinden?

verzetsmuseum
Voor alle speurneuzen vanaf 6 jaar heeft het Fries Verzetsmuseum een speurtocht klaarliggen. De speurtocht gaat door het hele Verzetsmuseum. Wat maakten mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog mee in Friesland? Wie was Jan de Rooy en aan wie gaf een Duitse militair een paar schoenen? Je ontdekt het allemaal! Heb je de speurtocht af? Dan ligt er een cadeautje voor je klaar.

kinderdirectie

Het Fries Museum heeft een heuse kinderdirectie. Dit achtkoppige team helpt mee bij het ontwikkelen van onderwijsprogramma’s, geeft rondleidingen en adviseert het museum op allerlei gebieden. Schooljaar 2016-2017 maakten we met hen twee films: een over indrukwekkende verhalen uit het Fries Verzetsmuseum en een over hun hun favoriete voorwerpen in Ferhaal fan Fryslân

museumjeugduniversiteit

Wil jouw kind altijd het naadje van de kous weten? Geef hem of haar dan op voor de MuseumJeugdUniversiteit. Voor elke reeks colleges komen echte wetenschappers en experts naar het museum om te vertellen over hun vakgebied. Na afloop krijgen de deelnemers een heus diploma. 

Speel video af

de kinderdirectie vertelt

ús kubus, kinderen exposeren

In Ús kubus, kinderen exposeren geeft het Fries Museum kinderen een podium. Meer dan vijfentwintig schoolklassen kozen zelf welke voorwerpen ze wilden exposeren in het museum. In de tentoonstelling ontdek je verhalen en voorwerpen die de Friese jeugd belangrijk vindt. Van een Indonesisch sieradenkistje dat al generaties lang van moeder op dochter wordt overgegeven tot een serie tekeningen van mobiele telefoons. Ontdek het zelf! 

ús kubus,  kinderen exposeren, foto: marieke balk

aanmelden kindernieuwsbrief

meld je hier aan voor de kindernieuwsbrief: