kinderen voor onze jongste bezoekers

In het Fries Museum is van alles te doen. Neem een Doeboek mee tijdens je bezoek en ontdek alles over de bijzondere objecten in de zalen. Leef je helemaal uit tijdens de vele activiteiten! Of vier een spetterend verjaardagsfeestje in het museum. 

kinderen in het fries museum

doeboek

Vraag bij de balie van het museum naar een gratis Doeboek! Het Doeboek maakt je wegwijs in de tentoonstelling Ferhaal fan Fryslân. Kijk, denk, speel en doe. Ontdek van alles over de bijzondere voorwerpen in deze zaal. 

speurtocht friese helden en schatten

De tentoonstelling Ferhaal fan Fryslan is het allerleukst als je een van de twee gratis speurtochten meeneemt! Je mag zelf kiezen of je aan de slag wilt met Friese helden of met Friese schatten. En als je dan nog eens naar het museum komt, kun je de andere speurtocht doen. 

kinderfeestje

Wil jij je kinderfeestje houden in het Fries Museum? Dat kan! Er zijn twee verschillende feestjes waar je uit kan kiezen. Beide feestjes worden volledig begeleid door een ervaren museumdocent.

fryslân feestje

Ken jij het verhaal van Friesland al? Nee? Dan is dit feestje echt iets voor jou! Neem een doeboek mee het museum in en verken de helden van het Ferhaal fan Fryslân. Bekijk het zwaard van Grutte Pier, het skelet in een boomstam en Romeinse munten. Ga ook zelf aan de slag en beschilder een klomp! Niet om op te lopen, maar om naar te kijken! Thuis kun je hem op de schoorsteenmantel neerzetten of aan de muur hangen. Staat zeker prachtig! Behalve met je klomp ga je naar huis met een klein cadeautje van het museum. Halverwege het feestje krijgen jullie limonade. Je ouders mogen zelf een taart of iets anders lekkers meenemen als ze dat willen. Indicatie leeftijd: 4-10 jaar

ferhaal fan fryslân

alma-tadema feestje

Stel jij je ook altijd voor wat de mensen op een schilderij denken? In deze workshop breng je een schilderij van Alma-Tadema tot leven in een stop-motion filmpje dat je op een ipad maakt. In duo’s kies je een schilderij en laat je de figuren bewegen zodat een verhaal ontstaat. Daarna kun je gekke stemmen inspreken, zodat het nog leuker wordt! Na afloop van de workshop bekijk je natuurlijk elkaars filmpjes. Je ouders mogen zelf drinken en een taart of iets anders lekkers meenemen als ze dat willen. Indicatie leeftijd: 6-12 jaar

alma-tadema

Prijs: 8 euro per kind (minimaal 7 kinderen, maximaal 12 kinderen). Begeleidende volwassenen betalen ook 8 euro, tenzij zij een museumkaart of andere kortingskaart hebben. 
Duur: ongeveer 1,5 uur. 
Voor boekingen kun je contact opnemen met Joukje Brouwer of Tineke Burmania, (058) 255 55 00 of mailen naar
 activiteiten@friesmuseum.nl