kinderen speciaal voor de jongste bezoekers

Er is van alles te doen in het museum. Neem een van de speurtochten mee en ontdek het museum spelenderwijs. Vergeet niet de familietentoonstelling Rijk van Rotzooi te bekijken, hier loop je door het laboratorium van een uitvinder die al in 1800 aan recycling deed. Ook organiseren we elke schoolvakantie creatieve workshops voor de echte kunstenaars en knutselaars!

kinderen in het fries museum

speurtochten

friese helden en schatten
De tentoonstelling Ferhaal fan Fryslan is het allerleukst als je een van de twee gratis speurtochten meeneemt! Je mag zelf kiezen of je aan de slag wilt met Friese helden of met Friese schatten. En als je dan nog eens naar het museum komt, kun je de andere speurtocht doen. 

verzetsmuseum
Voor alle speurneuzen vanaf 6 jaar heeft het Fries Verzetsmuseum een speurtocht klaarliggen. De speurtocht gaat door het hele Verzetsmuseum. Wat maakten mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog mee in Friesland? Wie was Jan de Rooy en aan wie gaf een Duitse militair een paar schoenen? Je ontdekt het allemaal! Heb je de speurtocht af? Dan ligt er een cadeautje voor je klaar.

kinderdirectie

Het Fries Museum heeft een heuse kinderdirectie. Dit achtkoppige team helpt mee bij het ontwikkelen van onderwijsprogramma’s, geeft rondleidingen en adviseert het museum op allerlei gebieden. Schooljaar 2016-2017 maakten we met hen twee films: een over indrukwekkende verhalen uit het Fries Verzetsmuseum en een over hun hun favoriete voorwerpen in Ferhaal fan Fryslân

Speel video af

de kinderdirectie vertelt

aanmelden kindernieuwsbrief

meld je hier aan voor de kindernieuwsbrief: