zondag doe-dag

familieworkshop
iedere zondag
zondag          doe-dag

zondag doe-dag

familieworkshop voor jong én oud

Laat je inspireren door de huidige tentoonstellingen en doe mee met Zondag doe-dag. Speciaal voor families met jonge kinderen worden er iedere zondag diverse familieworkshops georganiseerd. Iedere zondag doen we een andere workshop!

Iedere zondag
Tijd: 13.00u - 16.00u
Prijs: gratis op vertoon van een volwassene met een geldig toegangsbewijs
Van te voren aanmelden is niet nodig

koekenbakkers

Bak je eigen koek in het Fries Museum! Heb jij de fantastische koekplanken al gezien die Bert Scholten bejubelt in Seeds of Memory? Met deze bijzondere planken werden de koeken vroeger in de juiste vorm gedrukt. Ook eens proberen? Stroop de mouwen dan maar vast op, want in deze workshop ga je wegen en kneden. Met een koekplank druk je jouw deeg in een vorm naar keuze. De koek wordt afgebakken in Café Thús. Daarna neem je jouw zelfgemaakte lekkernij mee naar huis om te delen, of natuurlijk om helemaal zelf op te eten.

kijkkastjes

Creëer jouw eigen mini-wereldje in een kijkkastje. Laat je inspireren door de prachtige kamers en scenes in de tentoonstelling Christoffel & Kate Bisschop en ga zelf aan de slag met je eigen kunstwerk. Richt een bouwplaat geheel volgens eigen smaak in. Met de mooiste stoffen, papieren en stiften decoreer je jouw kijkdoos. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met jouw eigen Hindelooper droomwereldje.

flowerpower

Maak je eigen bloembroche! Laat je inspireren door het werk De Leekstertak van Christoffel Bisschop en ga aan de slag met je eigen broche. In deze familieworkshop werk je met hout, crêpepapier en een mooie speld aan de mooiste bloemenspeld. Na de workshop wandel je met jouw creatie aan je kleding het museum uit.

terpen ontwerpen

Wat staat er op jouw droomterp? Bebouw je eigen terp tijdens Zondag Doe-dag! Doe inspiratie op in de tentoonstelling Ferhaal fan Fryslân en ga vervolgens aan de slag met het inrichten van je eigen terp. Een kerkje met een paar huizen? Of toch een grote boerderij met dieren? Tijdens de workshop ben jij de baas. Met verschillende knutselmateriaal breng je jouw mooiste fantasieën tot leven.


Wij willen graag dat iedereen die het wil, ongeacht je persoonlijke situatie, mee kan doen met onze activiteiten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een gereduceerd tickettarief of ben je benieuwd of een activiteit ook aansluit bij je zorgbehoefte? Neem dan contact met ons op via activiteiten@friesmuseum.nl

Ben je doof of slechthorend? Wij schakelen graag een NGT-tolk voor je in.
Mail dan uiterlijk twee weken voor de start van het programma naar activiteiten@friesmuseum.nl

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid