ocarina maken

workshop
petrit halilaj
ocarina maken

workshop: ocarina maken

verdiepende workshop bij petrit halilaj

Maak je eigen ocarina van klei! Een ocarina is een eeuwenoud blaasinstrument. Petrit Halilaj bracht voor zijn installatie RU kopieën van honderden archeologische voorwerpen samen. Waaronder een ocarina, een van de oudste blaasinstrumenten die ooit in de Balkan gevonden werd. 

Samen met een gids krijg je eerst een rondleiding door de tentoonstelling van Petrit Halilaj. Je herkent de ocarina in de hedendaagse installatie en ontdekt meer over de achtergrond van het instrument en het werk van Halilaj. Daarna ga je aan de slag in het atelier van Lies van Huet in de Blokhuispoort (5 minuutjes lopen vanaf het museum). Van klei maak je vervolgens een eigen ocarina, waar je ook echt op kan spelen.

data: zaterdag 11 februari 2023
tijd: rondleiding: 12.15-13.15 uur workshop: 13.30-15.30 uur
prijs: 55 euro (incl. entree voor het museum/ rondleiding door de tentoonstelling Petrit Halilaj)
startlocatie: Fries Museum
locatie van de workshop: Atelier Lies van Huet, Blokhuisplein 40, 8911 LJ Leeuwarden 

Aanmelden kan via de website van Lies van Huet

Ocarina maken
Ocarina maken

over lies van huet
Lies van Huet is keramist en beoefent al 40 jaar het vak. Vanuit een idee en daaruit voortvloeiende techniek ontstaan haar werken. Lies maakt en draait vooral steengoed gebruiksvoorwerpen. Ook is ze geïnteresseerd in diverse stooktechnieken. De keramist met haar atelier in de Blokhuispoort in Leeuwarden, staat altijd open voor nieuwe indrukken en samenwerkingsverbanden en blijft zo breed georiënteerd in het vak keramiek. Zo werkte Lies met andere internationale ambachtslieden mee aan het werk Us Heit van Éric van Hove, te zien in het Fries Museum. Aansluitend bij de werken van Petrit Halilaj heeft ze zich verdiept in het maken van Ocarina’s.

Lies van Huet atelier
Lies van Huet atelier

over petrit halilaj
Het Fries Museum presenteert de eerste tentoonstelling van Petrit Halilaj (Kostërrc, Kosovo, 1986) in Nederland. Twee van Halilaj’s gerenommeerde projecten,
RU (2017) en Shkrepëtima(2018), zijn nu te zien in Leeuwarden. Terwijl RU draait om erfgoed en archeologie, verkent Halilaj met Shkrepëtima theater als onderdeel van het gemeenschapsleven en mogelijkheid tot reflectie op identiteit.

Petrit Halilaj werd in 1986 geboren in Kosovo. Zijn werken grijpen met regelmaat terug op de recente geschiedenis van Kosovo en de politieke en culturele spanningen in de regioIntieme, persoonlijke ervaringen, liggen aan de basis, maar zijn werk raakt tegelijkertijd aan bredere, maatschappelijke onderwerpen zoals vrijheid en identiteit, de (her)waardering van verhalen en erkenning van LGBTQI+. In deze tentoonstelling keert Halilaj met tot de verbeelding sprekende installaties terug naar zijn geboortegrond: het dorp Runik in Kosovo. 

Meld je aan voor de workshop via de website van Lies van Huet

Petrit Halilaj zaalfoto
Petrit Halilaj zaalfoto

 

Wij willen graag dat iedereen die het wil, ongeacht je persoonlijke situatie, mee kan doen met onze activiteiten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een gereduceerd tickettarief of ben je benieuwd of een activiteit ook aansluit bij je zorgbehoefte? Neem dan contact met ons op via activiteiten@friesmuseum.nl

Ben je doof of slechthorend? Wij schakelen graag een NGT-tolk voor je in.
Mail dan uiterlijk twee weken voor de start van het programma naar activiteiten@friesmuseum.nl

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid