stapel een stins

meivakantie
in het fries museum
stapel een stins

stapel een stins

meivakantie in het fries museum

Bouw een Fries kasteel in de meivakantie! Wist je dat er nergens op de wereld zoveel kastelen stonden in de middeleeuwen, als in Friesland? Geen Disney-kastelen of het Muiderslot, maar wel duizenden schierstinsen. In de meivakantie bouw je een eigen Friese stins. Met hout, hooi en andere materialen stapel je een middeleeuws droompaleis.

Datum: dinsdag 2 t/m vrijdag 5 mei
Tijd: 13.00 – 16.00u
Prijs: gratis op vertoon van een volwassene met entreebewijs
Vooraf aanmelden is niet nodig, schuif gerust aan in de museumhal.

Iedereen in Friesland met een eigen erf is een vrije Fries. Een rijke vrije Fries woont in een indrukwekkend kasteel: een schierstins. Friesland stond er in die tijd bom vol mee! Speciaal voor families met jonge kinderen organiseren we een gratis familieworkshop in de hal van het museum.

-
-
-
-

Wij willen graag dat iedereen die het wil, ongeacht je persoonlijke situatie, mee kan doen met onze activiteiten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een gereduceerd tickettarief of ben je benieuwd of een activiteit ook aansluit bij je zorgbehoefte? Neem dan contact met ons op via activiteiten@friesmuseum.nl

Ben je doof of slechthorend? Wij schakelen graag een NGT-tolk voor je in.
Mail dan uiterlijk twee weken voor de start van het programma naar activiteiten@friesmuseum.nl

tip: maak een vrijheidsvogel

Combineer je bezoek aan het Fries Museum met een bezoek aan Keramiekmuseum Princessehof. Met de gratis workshop in het Princessehof gaan families aan de slag met het maken van vrijheidsvogels.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid