museummetgezel

vrijheid, vetes, vagevuur
vrijdag 30 september 2022
museummetgezel

museummetgezel

Speciaal voor mensen die graag samen het museum bezoeken maar geen museumpartner hebben, of voor mensen die nieuwsgierig zijn naar een verrassende ontmoeting, organiseren we MuseumMetgezel. Tijdens MuseumMetgezel ontmoet je iemand die voor jou helemaal nieuw en onbekend is in het Fries Museum. Iemand van een andere generatie, of met een andere achtergrond of leefstijl. Deze editie staat in het teken van de tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur. Ontdek samen een landschap bomvol kastelen, kerken en kloosters en maak kennis met een gewelddadige vetemaatschappij, de rijkdom van de kloosters en de verwoestende pestpandemie.
Datum: 30 september 
Tijd: 14.30-17.00 uur
Prijs: gratis, excl. museumentree
 
programma 
Deelnemers van MuseumMetgezel worden ontvangen met koffie en iets lekkers in Café Thús. Daarna bezoek je samen met je metgezel en onder leiding van een gids het museum, met prikkelende en inspirerende gesprekstarters leer je elkaar beter kennen. Na afloop van het museumbezoek sluiten we de middag feestelijk af met een borrel in Café Thús.

week tegen eenzaamheid 
MuseumMetgezel vindt plaats tijdens de Week tegen Eenzaamheid, een initiatief van Ministerie van Volkgezondheid, Welzijn en Sport. Tijdens MuseumMetgezel willen we elkaar ontmoeten en nieuw contact leggen simuleren.

aanmelden

Wij willen graag dat iedereen die het wil, ongeacht je persoonlijke situatie, mee kan doen met onze activiteiten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een gereduceerd tickettarief of ben je benieuwd of een activiteit ook aansluit bij je zorgbehoefte? Neem dan contact met ons op via activiteiten@friesmuseum.nl

Ben je doof of slechthorend? Wij schakelen graag een NGT-tolk voor je in.
Mail dan uiterlijk twee weken voor de start van het programma naar activiteiten@friesmuseum.nl

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid