museum metgezel

museum metgezel

museummetgezel

ontmoet en ontdek

Speciaal voor mensen die graag samen het museum bezoeken maar geen museumpartner hebben of mensen die nieuwsgierig zijn naar een verrassende ontmoeting organiseren we MuseumMetgezel. Tijdens MuseumMetgezel ontmoet je in het Fries Museum iemand die voor jou helemaal nieuw en onbekend is. Iemand van een andere generatie, of met een andere achtergrond of leefwijze. Deze editie staat in het teken van de tentoonstelling Icons met wereldberoemde portretten van Peter Paul Rubens en Anthony van Dyck tot Andy Warhol en Marlene Dumas. Wil je meedoen aan MuseumMetgezel geef je dan op via het formulier onderaan deze pagina.

programma
Deelnemers van MuseumMetgezel worden feestelijk ontvangen met koffie en iets lekkers in Café Thús. Daarna bezoek je samen met je metgezel en onder leiding van een gids het museum, met prikkelende en inspirerende gesprekstarters leer je elkaar beter kennen. Na afloop van het museumbezoek sluiten we de middag feestelijk af met een borrel in Café Thús.

datum: Vrijdag 1 oktober van 14:30 tot 17:00 uur
locatie: Hal van het Fries Museum
prijs: entreeprijs museum (studenten mogen gratis meedoen!), incl. koffie, thee, iets lekkers en een borrel achteraf
opgeven: onderaan deze pagina en daarna via ticketlink (wordt toegestuurd). 
let op: coronatoegangsbewijs verplicht.

week tegen eenzaamheid
MuseumMetgezel vindt plaats tijdens de Week tegen Eenzaamheid, een initiatief van Ministerie van Volkgezondheid, Welzijn en Sport. Tijdens MuseumMetgezel willen we elkaar ontmoeten en nieuw contact leggen simuleren. De week tegen eenzaamheid is dit jaar van 30 september tot en met 7 oktober.

Hoewel een Coronatoegangsbewijs voor musea niet nodig is, zijn de regels voor sommige activiteiten en ons museumcafé anders. Goed voorbereid op pad? Kijk bij onze CoronaCheck FAQ.

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid