middeleeuwse ambachten

leerbewerken
workshop
middeleeuwse ambachten

leerbewerken

ambachtelijke workshop bij vrijheid, vetes, vagevuur

Deze activiteit is uitverkocht.

In een oude put op een woonheuveltje in het Duitse Niens vonden archeologen een pijlenkoker. Deze zeer zeldzame vondst uit de dertiende- of veertiende eeuw is gemaakt uit twee stukken grof leer. Dankzij verschillende historische afbeeldingen weten we dat een pijlenkoker, buidel of tasje vaak aan een riem werd gedragen.

Tijdens deze ambachtelijke workshop maak je een riem of een buidel van leer. Je bewerkt de huid met technieken die al sinds de middeleeuwen worden gebruikt. Voorafgaande aan de workshop bezoek je met een gids de tentoonstelling en doe je inspiratie op bij de bijzondere leren pijlenkoker uit Niens. Onder leiding van archeoloog Nikky Kruithof ga je vervolgens zelf aan de slag.
Datum: zaterdag 21 januari 2023
Tijd: 12.30 – 15.30u
Prijs: 40 euro, incl. museumentree en koffie & thee
Deze activiteit is uitverkocht, aanmelden is niet meer mogelijk.

over nikky kruithof
Nikky Kruithof is in 2011 afgestudeerd als archeoloog van de Rijksuniversiteit Groningen, in de richting archeozoölogie. Met haar bedrijf richt ze zich op hoogwaardige en ambachtelijke replica's voor de museale sector. Ze was betrokken bij het maken van archeologische exposities en vervaardigde producten voor de museumwinkels van o.a. het Fries Museum, Archeologisch Steunpunt Observeum, Drents Museum en Hunebedcentrum.

Foto door Ruben van Vliet
Foto door Ruben van Vliet
Nikky Kruithof
Nikky Kruithof

meer middeleeuwse ambachten

 

Wij willen graag dat iedereen die het wil, ongeacht je persoonlijke situatie, mee kan doen met onze activiteiten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een gereduceerd tickettarief of ben je benieuwd of een activiteit ook aansluit bij je zorgbehoefte? Neem dan contact met ons op via activiteiten@friesmuseum.nl

Ben je doof of slechthorend? Wij schakelen graag een NGT-tolk voor je in.
Mail dan uiterlijk twee weken voor de start van het programma naar activiteiten@friesmuseum.nl

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid