middeleeuwse ambachten

boekbinden
workshop
middeleeuwse ambachten

boekbinden

workshop bij vrijheid, vetes, vagevuur

Het geschreven woord werd in de Friese middeleeuwse samenleving steeds belangrijker. Vooral in de dertiende en veertiende eeuw omdat er veel kloosters werden gesticht. Het schrift neemt in de vijftiende eeuw een vlucht met de uitvinding van de boekdrukkunst.

Tijdens deze workshop maak je zelf een boekje van handgeschept papier en een leren omslag, met de hand aan elkaar gestikt. Een ambachtelijk proces geïnspireerd op de traditionele technieken uit de middeleeuwen. Voorafgaande aan de workshop doe je inspiratie op in het museum, een gids vertelt je meer over de kloosterkronieken en getijdenboeken die we in de tentoonstelling laten zien. Onder leiding van archeoloog Nikky Kruithof werk je in het museumatelier aan je eigen boek.
Datums: zaterdag 11 maart 2023
Tijd: 12.30 – 15.30u
Prijs: 40 euro, incl. museumentree en koffie & thee

Aanmelden via de ticketpagina

over nikky kruithof
Nikky Kruithof is in 2011 afgestudeerd als archeoloog van de Rijksuniversiteit Groningen, in de richting archeozoölogie. Met haar bedrijf richt ze zich op hoogwaardige en ambachtelijke replica's voor de museale sector. Ze was betrokken bij het maken van archeologische exposities en vervaardigde producten voor de museumwinkels van o.a. het Fries Museum, Archeologisch Steunpunt Observeum, Drents Museum en Hunebedcentrum.

Foto door Ruben van Vliet
Foto door Ruben van Vliet
Nikky Kruithof
Nikky Kruithof

meer middeleeuwse ambachten

 

Wij willen graag dat iedereen die het wil, ongeacht je persoonlijke situatie, mee kan doen met onze activiteiten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een gereduceerd tickettarief of ben je benieuwd of een activiteit ook aansluit bij je zorgbehoefte? Neem dan contact met ons op via activiteiten@friesmuseum.nl

Ben je doof of slechthorend? Wij schakelen graag een NGT-tolk voor je in.
Mail dan uiterlijk twee weken voor de start van het programma naar activiteiten@friesmuseum.nl

© Fries Museum - alle rechten voorbehouden disclaimer privacybeleid